De la începutul anului, autoritățile Sectorului 3 au ridicat peste 1.340 de autovehicule parcate neregulamentar sau abandonate, ceea ce a dus la încasarea a 670.650 de lei din taxe de la proprietari pentru recuperarea și depozitarea mașinilor.
„Primăria Sectorului 3 continuă proiectul de fluidizare a circulaţiei auto în sector, în special în zona trecerilor de pietoni, a trotuarelor, căilor de acces şi a benzilor de viraj”, informează un comunicat al Primăriei Sectorului 3.
Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 3 a strâns peste 670 de mii de lei
În urma acțiunii de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar sau abandonate, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 3 a reușit să încaseze suma totală de 670.650 de lei de la proprietarii de autovehicule care au achitat cheltuielile legate de ridicarea, transportul și depozitarea mașinilor parcate neregulamentar.
Încălcările privind parcarea neregulamentară sunt supuse amenzilor conform reglementărilor prevăzute în Codul rutier. În plus, tarifele pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor sunt următoarele: taxa de ridicare pentru vehicule, remorci sau remorci cu o greutate totală maximă autorizată de până la cinci tone este de 200 de lei, în timp ce cele care depășesc cinci tone au o taxă de ridicare de 270 de lei.
Tarifele pentru transportul de vehicule
Pentru vehiculele, remorcile sau remorcile cu o greutate totală maximă autorizată de până la cinci tone, taxa de transport este de 150 de lei, iar pentru cele care depășesc cinci tone, taxa este de 200 de lei.
În ceea ce privește depozitarea vehiculelor, remorcilor sau remorcilor, taxa inițială pentru primele 24 de ore este de 150 de lei, iar ulterior se aplică o taxă de 50 de lei pe zi.
Toate vehiculele colectate sunt depozitate în condiții de siguranță în depozitul situat pe strada Releului nr. 4.
Robert Negoiță i-a avertizat pe bucureștenii din Sectorul 3
Într-o postare recentă pe Facebook, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, i-a avertizat pe oameni în legătură cu locurile de parcare.
„Avem mii de sesizări că oamenii nu au unde parca, pentru că astfel de obiecte abandonate ocupă inutil locurile de parcare.
Nu staţi liniştiţi nici cei care parcaţi dube, indiferent dacă aveţi locuri de parcare. Nu aveţi voie să parcaţi dube.
Obligaţia legală când vă cumpăraţi aşa ceva este să aveţi loc de parcare în afara domeniului public”, a precizat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.