Postul intermitent a devenit popular printre vedete, dar nu numai. Mulți oameni aleg această metodă pentru a scăpa de kilogramele în plus.
Deși promite să ne ajute în lupta cu greutatea, Carmen Brumă scoate la iveală pericolele la care ne expunem atunci când începem această dietă.
Postul intermitent poate avea efectul nedorit
Carmen Brumă precizează că postul intermitent ținut într-un mod incorect poate duce la îngrășare.
„Foarte multe persoane folosesc această metodă pentru slăbit. Dar poate fi o capcană, pentru că dacă tu, în intervalul în care ai voie să mănânci, mănânci mai mult decât îi trebuie organismului, te vei îngrășa. Deci așa cum fastingul poate fi o metodă de slăbire, poate fi și o metodă de îngrășare. Sunt foarte multe persoane care s-au îngrășat ținând aceste intermittent fasting și neavând grijă ca în perioada non-fasting, să-și limiteze aportul alimentar”, a declarat aceasta pentru unica.ro.
Mai mult, partenera de viață a lui Mircea Badea a mai spus că postul intermitent poate provoca infertilitate la femei. Acest lucru se întâmplă din cauză că anumiți hormoni sunt influențați.
Potrivit lui Carmen Brumă, efectele se resimt și mai mult după vârsta de 40 de ani.
La ce trebuie să fie atenți cei care mănâncă o singură masă pe zi?
Carmen Brumă a mai spus că este important ca persoanele care mănâncă o singură masă pe zi să se asigure că își iau toți nutrienții de care au nevoie din acea masă.
„Persoanele care mănâncă doar o masă pe zi, ar trebui să aibă foarte mare grijă pentru că ar trebui să-și ia toți nutrienții din acea masă. Ceea ce este, din punctul meu de vedere, un pic cam greu”, a continuat vedeta.
Femeile nu ar trebui să aibă mai mult de 16 ore de fasting
Carmen Brumă a mai spus pentru sursa anterior citată că o femeie nu ar trebui să aibă mai mult de 14-16 ore de fasting.
“Și eu folosesc fastingul în programele mele, într-o formă mai blândă. Pe parcursul nopții asta facem, fasting. De aici și termenul “breakfast” – încetarea perioadei de fasting (de peste noapte). În programele mele, dacă nu mănânci cu 3-4 ore înainte de culcare, cum recomand, ajungi peste noapte cu o perioadă de fasting de 12-13 ore. Ceea ce este rezonabil și prietenos cu corpul femeii.
Pentru că ar mai fi o problemă dacă vorbim despre fastingul în rândul femeilor. Din punctul meu de vedere, și nu numai al meu, o femeie nu ar trebui să aibă mai mult de 14-16 ore de fasting pentru că sunt acolo niște hormoni care au legătură cu ovulația. Și nu ai vrea să îi deranjezi. Sunt foarte importanți, abia după 40 de ani îți dai seama cât de importanți sunt ei”, a precizat aceasta.