"A ieşit din greva foamei. Vom relua o dietă normală", a declarat dr Harms jurnaliştilor la spitalul unde a fost internată Timoşenko miercuri dimineaţă, după ce a fost transferată de la închisoarea din Harkov.

Venit în Ucraina pentru a o trata pe Iulia Timoşenko, medicul de la spitalul berlinez Charite a asistat la transferul ei, a declarat ministrul adjunct ucrainean al sănătăţii, Raisa Moisenko. Medicul german a adus cu sine medicamente pentru tratamentul pacientei sale şi va fi asistat de medici ucraineni, a mai adăugat ministrul, precizând că Timoşenko suferă de hernie de disc.

Figură centrală a Revoluţiei Portocalii din 2004 în Ucraina, Iulia Timoşenko este încarcerată din august 2011. La sfârşitul lunii octombrie anul trecut, ea a fost condamnată la şapte ani de detenţie pentru abuz de putere, într-un proces pe care l-a denunţat ca o răzbunare personală din partea preşedintelui Viktor Ianukovici, ales preşedinte în 2010.

Opozanta a intrat la 20 aprilie în greva foamei pentru a protesta împotriva violenţelor la care susţine că a fost supusă în închisoare.

Pe fondul unei amplificări a criticilor occidentale cu privire la cazul fostului premier ucrainean, Kievul a anulat marţi summitul liderilor din Europa Centrală, care era prevăzut pentru sfârşitul săptămânii la Ialta (sud), după ce acesta a fost boicotat de majoritatea invitaţilor.