Cunoscut ca fiind cel mai tânăr antreprenor din industria de prelucrare a cărnii, Iustin Paraschiv va continua şi în acest an relansarea activităţii la fermele din judeţul Vâlcea, preluate anul trecut în stadiul de faliment. „Vom demara două proiecte de investiţii în agricultură, zootehnie şi creşterea animalelor, finanţate din Fonduri Europene: unul în valoare de 1,7 milioane de euro, care a fost deja aprobat, şi unul de două milioane de euro, aflat în stadiul de preaprobare, dar ştim că am întrunit punctajul necesar”, a declarat omul de afaceri.

Iustin Paraschiv controlează în totalitate compania Carmistin din Mizil, unul dintre principalii jucători din industrie, având ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al cărnii şi produselor din carne. Pe lângă afacerea Carmistin, omul de afaceri a demarat, de anul trecut, extinderea businessului în judeţul Vâlcea, achiziţionând, prin intermediul companiei Avicarvil, o parte din activele Oltchim Râmnicu Vâlcea. Aceastea includ platformele de pui, fermele de reproducţie şi îngrăşare a porcilor, o unitate de nutreţuri combinate, baze de recepţie a cerealelor, unitate de abatorizare şi tranşare a păsărilor. Procesul de „revigorare” a afacerilor pe care le-a preluat a început prin restructurarea activităţii: au rămas în funcţiune doar fermele de păsări, restul unităţilor deservindu-le pe acestea. În acelaşi timp, a demarat planul de investiţii, în 2008, valoarea acestora fiind de un milion de euro.

„Nu am în plan să vând niciuna din companii şi nici nu mă mai interesează vreo nouă achiziţie, cel puţin până în a doua jumătate a anului”, a mai declarat Iustin Paraschiv.

Grupul de firme condus de membrii familiei Paraschiv (Ana & Cornel, Carmistin, Pajo Holding, Ladrisi Grup şi Avicarvil) a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de aproximativ 148 de milioane de euro, conform estimărilor lui Iustin Paraschiv. În ediţia din 2008 a Top 300 cei mai bogaţi români, editată de revista Capital, Iustin Paraschiv figura cu o avere estimată la 44-46 milioane de euro, în 2007.