Orologeria Jaeger-LeCoultre, filiala a companiei financiare Richemont, a vandut cel mai scump ceas din istoria sa: 1 milion de euro.

Daca nu vi se pare suficient de scump, aflati ca fericitul client a cumparat inca un ceas aprope identic, insa cu o curea mai ieftina, din piele, la pretul de 700.000 de euro. In total, 1,7 milioane de euro pentru doua ceasuri de mana.

 

Ceasurile sunt unicat si functioneaza gratie unui mecanism realizat din aur, titan si aluminiu, mecanism care cantareste mai putin de o treime de gram si contine 90 de componente. Cadranul este inconjurat de 155 de diamante, iar cureaua este imbracata in 296 de pietre pretioase. O data cu cel mai scump ceas din istoria sa, Jaeger-LeCoultre a vandut si cea mai scumpa curea din istoria sa, de 300.000 de euro.

 

Ceasul a fost vandut prin magazinul de bijuterii Dubrail, din piata Vendôme din Paris. Clientul a tinut sa isi pastreze anonimatul, insa este cert ca este din Orientul Mijlociu. De asemenea, orologeria nu a publicat fotografii cu ceasul vandut, pentru a proteja drepturile de imagine si brevete asupra acestuia.

 

Sursa: Le Figaro