Jaguar Land Rover (JLR) a confirmat ca se afla in negocieri cu guvernul Marii Britanii pentru acordarea unui imprumut in valoare de un miliard de lire.

Potrivit companiei, banii ar urma sa fie investiti in tehnologii de reducere a emisiilor de carbon si in stimularea cererii.

„JLR sustine atat pozitia Asociatiei Producatorilor si Comerciantilor Britanici de Automobile, cat si a Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile, care sustin interventiile guvernamentale pentru ajutarea industriei auto”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Mai mult, ca un argument in plus, JLR precizeaza ca si Franta, Germania, SUA, Austria si China iau in considerare posibilitatea acordarii de ajutoare guvernamentale companiilor auto.

JLR a precizat insa ca nu va comenta in legatura cu discutiile confidentiale pe care le-a avut cu reprezentantii guvernului.

Potrivit unui oficial guvernamental, premierul Gordon Brown studiaza solicitarea JLR, iar un raspuns ar putea fi prezentat in urmatoareke doua saptamani.

Land Rover a produs anul trecut 230.000 de unitati, in timp ce Jaguar a produs 54.000. Vanzarile JLR au scazut cu 25% la nivel global, iar analistii se tem ca aceste cifre s-ar putea deteriora si mai mult. JLR a redus deja numarul orelor de munca si numarul zilelor de munca la uzinele din Solihull, Halewood si Castle Bromwich.

Sursa: Economic Times