Constructorul auto Jaguar Land Rover, controlat de grupul indian Tata Motors, pregăteşte planuri pentru sistarea activităţii la cele trei fabrici din Marea Britanie pe timpul verii şi noi desfiinţări de locuri de muncă, potrivit cotidianului The Times.

Noile pregătiri de adaptare la efectele crizei au loc la câteva zile după ce joi compania a lansat ultima versiune a Jaguar XJ, model preferat de membrii executivului britanic.

Tata Motors a anunţat, în luna iunie, primele pierderi din ultimii şapte ani, de 522 milioane de dolari, ca urmare a rezultatelor negative ale companiei britanice.

Jaguar Land Rover a evitat, până în prezent, sistarea activităţii pe o perioadă mai lungă, metodă aleasă de marii producători auto pentru a reduce pierderile.

Măsurile companiei britanice au vizat prelungirea cu două săptămâni a concediului de Crăciun, trecerea la o săptămână de lucru de patru zile sau concedierea a 2.000 de angajaţi temporar. În prezent, Jaguar Land Rover are 15.000 de angajaţi.

Tata Motors a achiziţionat Jaguar Land Rover în iunie, de la Ford, pentru 1,6 miliarde de lire sterline (1,7 miliarde de euro).

SURSA: Mediafax