„În cei 25 de ani de prezență în România am evoluat către un model de business dezvoltat, odată cu nevoile pacienților şi cu dinamismul industriei în care acţionăm. În continuare, ne uităm spre viitor și spre soluții aplicate pentru managementul sănătății, la bunele practici care au dat rezultate la nivel internaţional, în contexte similare cu cel al României. Astfel, susținem un model de promovare a inovației și a acccesului pacienților la medicamente inovatoare, bazat pe 3 soluții concrete: parteneriatele public-private în domeniul sănătăţii, dezvoltarea schemelor de acces facilitat și principiul prețului nereglementat”, a declarat Christian Rodseth, Managing Director al Janssen România.
Primele medicamente cu care Janssen a intrat pe piața din România în anul 1993, au fost adresate schizofreniei, anemiei asociate insuficienţei renale cronice, compania lansând şi primul antimicotic sistemic.
În 2018, portofoliul local al companiei cuprinde peste 30 de medicamente inovatoare care se adresează unora dintre cele mai grave afecţiuni precum cancere ale sângelui (leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu, limfom cu celule de manta), cancer de prostată, schizofrenie, psoriazis, tuberculoză şi HIV/SIDA. Mai mult decât atât, 11 produse din portofoliul global al Janssen sunt incluse de Organizația Mondială a Sănătății pe lista organizaţiei de medicamente esențiale pentru viață.
„În 2017, investiția totală în cercetare și dezvoltare a companiei Janssen la nivel global a depășit 7,9 miliarde de dolari, cu o creștere de peste 12% față de 2016. Așteptăm cu mare interes ca produsele pe care astăzi le avem în cercetare să devină tratamentele de mâine la care pacienții români vor avea acces. Anul acesta, spre exemplu, ne pregătim să aducem pe piața locală un medicament pentru tratarea mielomului multiplu şi o nouă terapie pentru psoriazis. Avem în plan lansări și în aria terapeutică HIV-SIDA precum și a sclerozei multiple. Inovăm atât în ceea ce privește dezvoltarea tratamentelor noi, cât și în forma de administrare a acestora tocmai pentru a ajuta la creșterea aderenței la tratament, lucru care, spre exemplu, în schizofrenie este foarte important, luând în calcul faptul că recăderile pot agrava semnificativ starea unui pacient și, de cele mai multe ori, nu pot fi recuperate”, spune Cristian Benza, Medical Affairs Director, Janssen România.

 

„Cu ocazia aniversării a 25 de ani în România, ne-am luat un angajament care întăreşte misiunea companiei noastre din toți acești ani. Astfel, suntem partenerul principal al unuia dintre proiectele de suflet – Swimathon București, o inițiativă pe care am îmbrățișat-o cu mult entuziasm inclusiv prin împlicare directă. Avem înscrise două echipe formate din colegi, care vor înota pentru a strânge fondurile necesare proiectului unei asociaţii de pacienţi înscrisă în competiţie. Atunci când implicarea vine de la oameni, dublată de suportul companiei, ne bucurăm de cea mai pură formă de ‘a face bine’”, spune Ioana Nainer Patients Engagement & Advocacy and CSR Lead, Janssen România.
Compania Janssen are 130 de angajați în România și este membră în organizații reprezentative ale industriei farmaceutice și ale mediului de afaceri din România: Asociația Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Local American Working Group (LAWG), Camera de Comerț Americană în România (AmCham), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) şi Institutul Aspen România.