Smartphone-ul Xperia Z1 este cel mai nou membru din seria Z de produse de la Sony şi vine cu o combinaţie hardware unică – include şi cele mai noi tehnologii Sony pentru camere foto.

Xperia Z1 are un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800 de 2,2 GHz e cel mai recent GPU (unitate de procesare video) şi 2 ISP care asigură grafică, jocuri 3D şi filme la o calitate incredibilă. Memoria RAM este de 2 GB, spaţiul de stocare este de 16 GB, dar poate fi extins cu carduri microSD până la 64 GB.

Xperia Z1 include şi o baterie rezistentă de 3000 mAh. Prin activarea modului Sony Battery STAMINA, aplicaţiile sunt închise automat pentru a economisi energie atunci când nu le foloseşti, fiind reactivate de îndată ce ai nevoie de ele.  
Xperia Z1 vine cu obiectivul multi-premiat de la Sony, „G Lens”, cu un unghi de vizualizare de 27 de milimetri şi deschidere F2.0, senzor de imagine CMOS Exmor RS, de dimensiunea 1/2.3 şi 20,7 megapixeli, precum şi cu procesorul de imagine BIONZ. Combinaţia dintre aceste tehnologii asigură acelaşi nivel de calitate şi performanţă precum o cameră compactă digitală, într-un smartphone subţire şi rezistent la apă. Xperia Z1 surprinde fotografii frumoase, curate şi luminoase chiar şi în condiţii slabe de luminozitate. Viteza mare a obturatorului şi zoom-ul clear image 3x elimină distorsiunile, chiar şi pentru cadre la distanţă. Xperia Z1 poate surprinde 61 de imagini în 2 secunde – o secundă înainte ca utilizatorii să apese pe declanşator. Dintre acestea, îţi alegi preferata sau le păstrezi pe toate.

Xperia Z1 va fi disponibil pe primele pieţe începând de luna aceasta în negru, alb şi nuanţe de violet.