Premierul Marcel Ciolacu a avut joi o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în România, discuțiile axându-se pe obiective ce țin de infrastructură, tehnologie, cercetare-dezvoltare și inovare. De asemenea, prim-ministrul a avut o întâlnire și cu ambasadorul Iordaniei la București, privind dezvoltarea de proiecte comune.
Marcel Ciolacu, discuții cu ambasadorii Japoniei și Iordaniei la București
Premierul Marcel Ciolacu a avut joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, discuţiile celor doi oficiali vizând promovarea obiectivelor economice bilaterale ale Parteneriatului dintre România şi Japonia ce ţin de infrastructură, tehnologie, cercetare-dezvoltare şi inovare.
„Lucrez în strânsă colaborare cu Excelenţa Sa Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei în România, pentru a promova obiectivele economice bilaterale ale recentului Parteneriat strategic dintre România şi Japonia: infrastructură, tehnologie, cercetare şi dezvoltare şi inovare”, a precizat Marcel Ciolacu, într-o postare pe Twitter în care apare alături de ambasadorul Japoniei.
De asemenea, prim-ministrul a transmis tot joi, după întrevederea pe care a avut-o la Palatul Victoria, cu Sufyan Qudah, ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti, că Iordania este unul dintre principalii parteneri ai României în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.
„Iordania este unul dintre principalii parteneri ai României în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, iar progresul solid în relaţiile noastre reprezintă nucleul pentru dezvoltarea durabilă viitoare a proiectelor comune. Apreciez mandatul de succes al Excelenţei sale Sufyan Qudah în calitate de ambasador al Iordaniei în România, Bulgaria şi Moldova”, a mai scris Ciolacu, pe Twitter.
Președintele Senatului, întâlnire cu ambasadorul Japoniei la București
Săptămâna trecută, președintele Senatului, fostul premier Nicolae Ciucă, a avut o întâlnire cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, context în care a subliniat că România rămâne angajată să îndeplinească toate obiectivele comune cuprinse în Parteneriatul strategic dintre cele două ţări.
El a amintit că între proiectele comune cu Japonia se numără şi construcţia podului de la Brăila, „o poveste de succes şi un simbol al cooperării româno-japoneze”.
„Îmi doresc ca acest proiect să crească interesul exprimat de companiile japoneze pentru construcţia unui nou pod peste Dunăre care să lege România de Bulgaria”, a transmis Nicolae Ciucă.
Preşedintele Senatului l-a asigurat pe ambasador că va milita pentru întărirea legăturilor pe linie parlamentară între România şi Japonia.
„Dialogul dintre grupurile parlamentare de prietenie a fost reluat în luna iunie şi ne aşteptăm la o prezenţă consistentă la summitul şi forumul de afaceri organizate în septembrie în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări”, a completat Ciucă.