Sistemul gândit de Bezos şi de vicepreşedintele Greg Heart presupune că atunci când utilizatorul scapă din mâna telefonul sau tableta de internet, accelerometrul va detecta automat acest lucru şi va acţiona sistemul de protecţie format din mici airbaguri, pentru a atenua impactul.

Cererea de patent a fost depusă încă din luna februarie a acestui an, însă abia acum a fost făcută publică. Conform cererii de patent cu numărul 20110194230, este vorba de mai multe sisteme de siguranţă, nu numai de airbaguri de mici dimensiuni. În cerere se menţionează şi mici jeturi de gaz care se vor declanşa pentru a încetini căderea aparatului, dar şi de mici arcuri. De asemenea, un  laser va estima distanţa de la care cade dispozitivul şi viteza acestuia. Airbagurile sau arcurile nu vor fi deschise decât dacă telefonul este într-adevăr în pericol de a se deteriora.

Deşi sistemul pare cam tras de păr, în prezent există telefoane care scot anumite sunete atunci când sunt scăpate pe jos şi laptopuri cu hard discuri protejate anti-şoc.

SURSA: register.co.uk