Rusia nu va ataca NATO

Rusia dă înapoi! Jens Stoltenberg a spus că „nu va exista niciun atac împotriva teritoriului alianței”.

Acesta a adăugat că își va menține strategia de „descurajare” prin organizarea celui mai mare exercițiu din ultimele decenii, relatează Sky News.

Jens Stoltenberg a afirmat că alianța de apărare nu identifică nicio amenințare militară iminentă din partea Rusiei îndreptată împotriva niciunui membru al acestei alianțe.

„Facem toate acestea pentru a ne asigura că avem forțele la locul lor pentru a elimina orice calcul greșit sau neînțelegere la Moscova cu privire la disponibilitatea noastră de a proteja fiecare centimetru al teritoriului NATO și, cât timp vom face asta, nu va exista niciun atac împotriva teritoriului NATO”, a declarat el.

Potrivit secretarului general al NATO, nu există nicio amenințare militară iminentă din partea Rusiei îndreptată împotriva vreunui membru al alianței de apărare.

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO / Sursă: Dreamstime

NATO, cel mai amplu exercițiu militar de la sfârșitul Războiului Rece

Amintim că NATO a inițiat cel mai amplu exercițiu militar de la sfârșitul Războiului Rece. Alianța a mobilizat 90.000 de soldați. Acesta reprezintă cea mai extinsă manifestare militară a NATO după încheierea Războiului Rece și va avea loc pe parcursul mai multor luni.

Exercițiul militar este implementarea noilor strategii de apărare ale NATO. Acesta cuprinde o componentă semnificativă de teste pentru evaluarea eficacității acestor planuri. Toți membrii Alianței Nord-Atlantice participă la aceste ample exerciții militare, inclusiv România.

Acest exercițiu militar este în conformitate cu noua paradigmă de apărare și descurajare a NATO. De asemenea, se încadrează în implementarea planurilor de apărare aprobate de liderii alianței la Summit-ul de la Vilnius.

Alianța ar putea intra într-un război total cu Rusia în următorii 20 de ani

Recent, Rob Bauer, președintele comitetului militar al NATO, a afirmat că, în ciuda pregătirii forțelor armate pentru eventuale conflicte, cetățenii ar trebui să-și pregătească viețile pentru schimbări majore în eventualitatea izbucnirii unui război.

După o întâlnire a șefilor apărării Alianței Nord-Atlantice la Bruxelles, Belgia, Rob Bauer a informat jurnaliștii că, în cazul unui conflict, va fi necesară mobilizarea unui număr semnificativ de civili. El a subliniat că guvernele statelor NATO ar trebui să implementeze sisteme eficiente pentru a gestiona acest demers.

De asemenea, a precizat că Alianța Nord-Atlantică se pregătește pentru un potențial război împotriva Rusiei. Mai multe puteți citi aici.