‘A venit timpul pentru mine să-mi urmez interesele în afara Yahoo!’, a declarat Yang, citat într-un comunicat dat publicităţii.

Cunoscut în special pentru că s-a opus preluării societăţii de către Microsoft în 2008, Yang a fost înlocuit în calitate de CEO în ianuarie 2009, păstrând, totuşi, titulatura mai puţin obişnuită de ‘Chief Yahoo!’, precum şi o puternică influenţă.

Jerry Yang a fondat Yahoo! împreună cu David Filo în 1995 şi a fost membru în consiliul de administraţie fără întrerupere până în prezent. De asemenea, între 2007 şi 2009 a ocupat funcţia de CEO.

Yahoo! a mai precizat că Yang a demisionat şi din consiliile de administraţie al Yahoo Japan şi grupului chinez Alibaba, cei doi mari parteneri asiatici ai companiei americane care, în opinia a numeroşi analişti, reprezintă cea mai mare parte din valoarea acesteia.

Experţii consideră că, după acest anunţ, Yahoo! va dispune de libertate deplină pentru a-şi duce la bun sfârşit examinarea ‘opţiunilor strategice’, un proces demarat în vară.
SURSA: Agerpres