James Griffin Boswell s-a născut în 1882 a rămas în istorie drept proprietarul celei mai mari ferme private din lume, concentrată în Kings County, California. După 17 ani petrecuţi în armată, Colonelul Boswell a pornit o afacere cu bumbac folosindu-se de economiile primei sale soţii, Alaine. Într-un scurt timp, terenurile cultivate de el au reuşit să îi aducă recolte-record care l-au plasat printre primii producători de bumbac din regiune. Un secret păstart bine mulţi ani a fost modalitatea de a exploata eficient apa şi, ulterior, Boswell a investit milioane de dolari pentru a acapara apele subterane din California.

În anii de glorie ai bătrânului Boswell, acesta a folosit forţă de muncă adusă din Oklahoma, acolo unde recesiunea lăsase multe guri flămânde. Oraşul Corcoran ajunsese un loc prosper, în care majoritatea locuitorilor erau salariaţi ai gigantului agricol.

Nepotul i-a dus visul mai departe

La moartea Colonelului Boswell, afacerea a rămas pe mâinile nepotului său, James G. Boswell, care pe atunci avea 29 de ani. Bătrânul Boswell nu avusese copii, dar mereu a fost apropiat de fraţii săi, cu care clădise afacerea.

Urmaşul Boswell s-a dovedit a fi la fel de priceput ca şi unchiul său şi a crescut de la an la an profitul fermelor. Deşi urmase o şcoală particulară scumpă, absovise la Stanford şi făcuse parte din board-ul de la General Electric, James se considera un cowboy şi a continuat să urmeze tradiţia familiei sale: discreţie totală.

Abia în 1999, doi jurnalişti amercani de la Los Angeles Times au reuşit să obţină un interviu cu misteriosul fermier şi atunci acesta i-a plimbat o zi întreagă cu maşina, fără a ieşi de pe suprafaţa fermei. Când l-au întrebat cât teren deţine, Boswell i-a întrebat tăios: ”Dar ce, sunteţi de la Fisc?”.

Un alt aspect observat de jurnalişti a fost absenţa unor degete de la mâna dreaptă a lui Boswell al II-lea, care a mărturisit că suferise un accident când lucra cu vacile fermei.