"În România, sunt oameni care au idei şi împing lucrurile în faţă şi alţi oameni care au decizia şi nu au idei. Dacă ne uităm la ce a fost pe fonduri europene, din păcate vedem că România nu învaţă din lecţiile trecutului în ceea ce înseamnă sistemele de aplicare pentru anul financiar 2014-2020. Pentru aplicarea unui proiect încarci două fişiere – unul cu aplicaţia şi unul cu bugetul. În câteva minute ai terminat. În România, însă, îţi ia câteva zile şi o echipă întreagă să introduci un proiect în acel celebru sistem MySMIS. România se va moderniza numai prin parteneriate public-private. Statului îi lipsesc şi activitatea, şi interesul, iar funcţionarii de acolo sunt plătiţi în mod egal, ceea ce în opinia noastră reprezintă o greşeală teribilă, pentru că nu le dezvolţi în niciun fel apetitul şi interesul pentru a mişca lucrurile. E dureros să văd aceste lucruri, pentru că sunt şi oameni foarte buni ale căror competenţe nu sunt folosite în niciun fel", a afirmat Jianu, citat de Agerpres.
 
Acesta a adăugat că, în privinţa fondurilor europene, trebuie schimbată a abordarea şi încurajat antreprenoriatul. 
 
"În opinia mea, fondurile europene trebuie cumva să schimbe paradigma. Plecând de aici, trebuie schimbată abordarea. Şi dacă vorbim despre celebra biblie a zilelor noastre, Programul de Guvernare, foarte multe lucruri de acolo se rezolvă cu fonduri europene. Eu am propus schimbarea denumirii PNDL în PNDA, adică Programul Naţional de Dezvoltare a Antreprenoriatului. De ce aveam nevoie de stadion la Alexandria şi nu de un incubator de afaceri sau de un parc industrial acolo? Pe cine aduci pe stadion, pe Messi, pe Ronaldo? Vreau să mai spun că, din zece IMM-uri, şapte se autofinanţează, două merg la bănci şi mai puţin de una pe fonduri europene", a subliniat şeful CNIPMMR. 
 
Oficiali din Guvern, parlamentari şi reprezentanţi ai sistemului bancar participă, marţi, la cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei "Fondurile Europene", organizată la Bucureşti de Grupul de presă Bursa.