Jill Biden, testată din nou cu COVID
Jill Biden, testată din nou cu COVID. Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii (SUA), Jill Biden, a fost testată pozitiv pentru COVID-19 luni seara, a anunțat Casa Albă.
Președintele american Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, se confrunta cu simptome ușoare.
Ea intenționează să rămână la locuința sa din Rehoboth Beach, Delaware.
Președintelui Biden a făcut și el un test COVID-19 după rezultatul pozitiv al primei doamne. Acesta a ieșit negativ, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.
„Președintele va face teste la o cadență regulată în această săptămână și va monitoriza simptomele”, a spus Jean-Pierre.
Jill Biden va avea orele de predat acoperite
Jill Biden este profesoară la Northern Virginia Community College. Ea le-a spus săptămâna trecută elevilor de gimnaziu din Washington, D.C., că va începe să predea din nou cursuri săptămâna aceasta.
Prima doamnă „lucrează cu NOVA pentru a se asigura că orele ei sunt acoperite de un înlocuitor”, a declarat Alexander pentru CBS News.
Jill Biden este prima soție a unui președinte care lucrează cu normă întreagă în timp ce locuiește la Casa Albă.
Biden urmează să se deplaseze în India pe 7 septembrie. Va participa la summitul liderilor Grupului celor 20. Apoi, va efectua o vizită de o zi la Hanoi, în Vietnam.
Rezultatul pozitiv al testului primei doamne a venit la două zile după ce a călătorit în Delaware din Florida. Alături de ea a fost și președintele american. Cei doi au vizitat comunitățile devastate de uraganul Idalia.
Prima doamnă a SUA, infectată din nou cu COVID
Primul test COVID-19 pozitiv al primei doamne a avut loc pe 16 august 2022. Atunci, ea a acuzat „simptome asemănătoare răcelii” spre sfârșitul șederii primei familii pe insula Kiawah, S.C.
Ea a fost din nou testată pozitiv într-un caz de „revenire” a virusului la 24 august 2022, dar nu a avut „nicio reapariție a simptomelor”.
Joe Biden, care, de asemenea, a fost vaccinat împotriva virusului de cel puțin patru ori, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la 21 iulie 2022, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Orientul Mijlociu.
Președintele american a fost tratat cu medicamentul antiviral Paxlovid. Atunci, el a prezentat „simptome ușoare”, printre care tuse, secreții nazale și oboseală, potrivit medicului său, Dr. Kevin O’Connor.
I s-a dat voie să călătorească la 17 zile după ce a fost depistat pozitiv.
O nouă variantă COVID în SUA
O nouă variantă a COVID-19, denumită varianta Pirola, a fost detectată de medici din Ohio, Virginia, Michigan, New York și Texas, dar experții nu sunt siguri dacă este mai transmisibilă sau mai letală decât alte variante.
Denumit, de asemenea, BA.2.86, Pirola este o variantă foarte mutantă a tulpinii Omicron a coronavirusului, care a apărut în 2021 și a devenit tulpina dominantă în SUA.
„Când Omicron a lovit în iarna anului 2021, a existat o creștere uriașă a cazurilor de COVID-19, deoarece era atât de diferită de varianta Delta și a evitat imunitatea atât la infecția naturală, cât și la vaccinare”, a declarat Dr. Scott Roberts, specialist în boli infecțioase, într-un buletin al Yale Medicine.
COVID, mutații masive
Buletinul precizează că „există motive de îngrijorare, deoarece această variantă … prezintă peste 30 de mutații ale proteinei sale spike”, referindu-se la proteinele de la suprafața virusului care îi permit acestuia să pătrundă și să infecteze celulele umane.
„Un număr atât de mare de mutații este remarcabil”, a spus Roberts. „Când am trecut de la XBB.1.5 la EG.5, a fost vorba poate de una sau două mutații. Dar aceste mutații masive, pe care le-am văzut, de asemenea, de la Delta la Omicron, sunt îngrijorătoare”.
Casa Albă nu a precizat care este varianta cu care a fost infectată prima doamnă.
Săptămâna trecută, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a estimat o accelerare a numărului de noi spitalizări COVID-19 în următoarea lună, după cinci săptămâni consecutive de creștere a numărului de internări în spitale legate de acest virus.