Mecanismul prin care SC Invest System Capital SRL a atras sute de ardeleni era simplu: oamenii declarau ce sumă doreau să împrumute, semnau contractul și începeau să plătească ratele. Însă data la care urmau să beneficieze de credit nu era stabilită.
Potrivit unor surse, împrumuturile erau acordate lunar, prin tragere la sorți. ANPC susține că cei care plăteau cât mai multe rate în avans aveau dreptul de a intra mai repede în posesia banilor.
Oricum, indiferent de metoda utilizată, un lucru este sigur: creditele erau acordate din banii strânși de pe urma ratelor plătite de participanți.
Cei de la ANPC au mai stabilit că, în cazul in care clienții solicitau rezilierea contractului înainte de acordarea creditului, sumele plătite până la acel moment puteau fi recuperate numai după expirarea perioadei contractuale (cuprinsă între 10 și 20 de ani).
Firma orădeană a fost sancționată cu o amendă de 15.000 de lei, i s-a impus încetarea imediată a activității de creditare și restituirea sumelor încasate de la participanții la sistem.
Joc piramidal stopat la Oradea
18 martie 2011, 12:29
Ultima modificare în 18 martie 2011, 14:29
O firmă din Bihor promitea acordarea de credite la dobânzi mai mici decât cele practicate de bănci. Protecția Consumatorilor a descoperit că, în realitate, schema de finanțare propusă semăna destul de mult cu cea folosită în cazul celebrelor Caritas, Gerald sau Mondoprosper.
Etichete: anpc,
jocuri
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook