Alte jocuri mortale popularizate

 Alte jocuri mortale popularizate prin intermediul social media includ Skullbreaker Challenge, Tide Pod Challenge și Car Surfing. Aceste jocuri pot duce la răni grave și chiar la deces. Datele privind decesele adolescenților cauzate de aceste activități sunt dificile din cauza bazelor de date de sănătate publică care nu le urmăresc bine și a cercetărilor învechite.

Asumarea riscurilor este o parte necesară a dezvoltării umane, iar părinții, colegii, școlile și comunitatea joacă un rol esențial în orientarea și moderarea asumării riscurilor. Platformele social media sunt conduse de algoritmi care promovează implicarea, ducând la o reacție emoțională puternică și la prioritizarea senzaționalului în detrimentul siguranței. Pe măsură ce tinerii petrec mai mult timp pe rețelele de socializare, tulburările de dispoziție în rândul tinerilor au crescut brusc începând din 2012, cu mai mult decât dublul probabilității de a juca jocuri periculoase.

Problema este una sistemică

Protejarea adolescenților, încurajând în același timp asumarea sănătoasă a riscurilor, este esențială. Părinții pot monitoriza ce urmăresc adolescenții pe social media și își pot încuraja copiii să își asume riscuri sănătoase, cum ar fi să se alăture unui nou grup social sau să participe la activități în aer liber. Acest lucru îi ajută pe copii să învețe din greșeli, să-și dezvolte rezistența și să-și îmbunătățească abilitățile de gestionare a riscurilor. Cu toate acestea, mulți părinți își protejează copiii de provocările sănătoase pe care le prezintă lumea reală, ceea ce îi poate determina să subestimeze riscuri mai periculoase.

Problema este sistemică, implicând școlile, guvernul și companiile de tehnologie. Părinții ar trebui să se implice activ în asumarea de riscuri sănătoase de către copiii lor de la o vârstă fragedă, construind încredere și permițându-le copiilor să se simtă în siguranță atunci când discută despre experiențele și provocările lor în lumea digitală, scrie medicalxpress