Un studiu efectuat in Suedia arata ca jocurile video cu caracter violent pot afecta ritmul batailor inimii la copii.

Astfel, cercetatorii de la Universitatile din Stockholm si Uppsala au efectuat un studiu asupra a 19 baieti cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, pe care i-au impartit in doua grupuri: un grup a fost pus sa joace un joc cu caracter violent, iar ceilalti au jucat un joc non-violent.

Constatarea a fost ca cei din primul grup nu mai aveau un puls regulat, afirma cercetatorii.

„Ceea ce am constatat noi a fost ca ritmul cardiac prezenta variatii ale batailor inimii”, arata profesorul Frank Lindblad, conducatorul acestui studiu.

Mai mult, acestia au observat ca ritmul neregulat se mentine si dupa ce joocul a fost incheiat. Astfel, copiii aveau in continuare un puls afectat chiar si in timpul noptii.

„In realitate, nu stim cum acest lucru este posibil, insa raman uimit cand vad cum anumite aparate si sisteme biologice ale organismului uman sunt afectate in urma utilizarii acestor jocuri”, a adaugat acesta.

 Desi au considerat ca este devreme inca de a trage niste concluzii pe termen lung, cercetatorii suedezi au declarat ca scopul lor este acela de a intelege legatura dintre comportamentul anti-social prezentat de unii copii si jocurile video, lucru ce a intrat deja in atentia demult in atentia psihologilor si sociologilor.

 Sursa: thelocal.se