Joe Biden, decizie controversată ce vizează întreaga armată americană. Ce interdicție a fost anulată

Joe Biden

Joe Biden a anulat luni, 25 ianuarie, o decizie luată de către predecesorului său Donald Trump. Este vorba despre o interdicție ce viza întreaga armată a Statelor Unite.

Joe Biden a anulat decizia conform căreia persoanele care urmau tratament hormonal sau de chirurgie de reorientare a genului aveau interzis de la înrolarea în armata americană, transmite afp.com

În prezenţa secretarului apărării Lloyd Austin şi a şefului statului major, generalul Mark Milley, preşedintele american a semnat un decret potrivit căruia „toţi americanii calificaţi pentru a servi în forţele armate ale SUA trebuie să o poată face”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Joe Biden, decizie controversată ce vizează întreaga armată americană

„Preşedintele Biden consideră că identitatea sexuală nu ar trebui să fie un obstacol pentru serviciul militar şi că forţa Americii rezidă în diversitatea sa”, a adăugat executivul american în textul citat.

„Să le permiţi tuturor americanilor apţi să-şi servească ţara în uniformă este mai bine pentru armată şi pentru ţara noastră, pentru că o forţă incluzivă este o forţă mai eficientă. Mai simplu spus, este ceea ce este corect şi este în interesul nostru naţional”, se mai menţionează în comunicat.

Pentru ce se vor aloca miliarde de dolari

Anunț surpriză din partea lui Joe Biden! El l-a informat pe președintele mexican că SUA vor aloca o sumă impresionantă de bani pentru a sprijini financiar dezvoltarea economică a mai multor țări din America Centrală.

Măsura vine pentru a diminua efectele negative ale afluxului masiv de refugiați cu care s-au confruntat SUA în ultimii ani.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat sâmbătă că omologul său american, Joe Biden, l-a informat că va aloca 4 miliarde de dolari cu titlu de ajutor pentru Guatemala, El Salvador şi Honduras, relatează AFP.

Preşedintele Lopez Obrador a discutat la telefon vineri după-amiază cu Joe Biden despre chestiuni bilaterale, în principal despre imigraţie, punct asupra căruia cei doi şefi de stat au căzut de acord privind necesitatea de a acţiona pentru o mai bună dezvoltare economică a ţărilor din America Centrală, potrivit preşedintelui mexican.

„Cred că ajutorul ar trebui să fie furnizat direct (…) locuitorilor din Honduras, El Salvador şi Guatemala. Nu cred că sunt indiscret spunând că preşedintele Biden mi-a spus că va aloca 4 miliarde de dolari pentru a susţine aceste trei ţări”, a declarat preşedintele de stânga mexican.

Sursă foto: Dreamstime