Alegerile legislative din Statele Unite, desfăşurate la jumătatea mandatului prezidenţial, i-au sancţionat pe democraţi, cei care deţin în prezent fotoliul de la Casa Albă. Votul negativ era de aşteptat, însă republicanii nu se pot lăuda cu un succes major în detrimentul democraţilor.

Joe Biden îşi doreşte un al doilea mandat în fruntea SUA, însă decizia oficială va veni abia la începutul anului viitor

Cu toate acestea, nici Joe Biden, nici Donald Trump nu s-au răzgândit cu privire la planurile privind alegerile prezidenţiale din 2024.

Miercuri, 9 noiembrie, actualul preşedinte al SUA, Joe Biden, a declarat că un nou mandat la Casa Albă rămâne în „intenţia” sa, însă nu are de gând „deloc” să se grăbească cu vreun anunţ oficial.

Biden, care va împlini 80 de ani pe 20 noiembrie, a explicat că încă se mai sfătuieşte cu soţia sa, Jill Biden, pe acest subiect, iar o decizie oficială ar urma să vină abia la începutul lui 2023, fără ca aceasta să fie afectată în vreun fel de Donald Trump sau de rezultatul alegerilor legislative ce au avut loc săptămâna aceasta.

„Intenţia noastră este de a candida din nou. Aceasta a fost intenţia noastră. Indiferent care a fost rezultatul acestor alegeri.

Intenţia mea este să candidez din nou, dar eu sunt unul cu respect faţă de destin. Şi toate acestea ţin de o decizie de familie. Cred că toată lumea vrea ca eu să candidez, dar vom avea discuţii pe această temă.

Şi nu mă simt grăbit într-un fel sau altul să iau această hotărâre chiar astăzi sau mâine, oricând, indiferent de ce face predecesorul meu”, a declarat Joe Biden, într-o conferinţă de presă susţinută la Casa Albă, potrivit News.ro.

Donald Trump nu se arată tulburat de rezultatele legislativelor, unde republicanii nu au obţinut marele succes scontat

De cealaltă parte, în tabăra republicanilor, fostul preşedinte Donald Trump a dat deja semnale că ar fi deranjat de succesul înregistrat de una dintre noile stele ale partidului, Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida, pe care unii îl privesc ca pe un nou Trump.

Unii republicani sunt însă de părere că cei doi ar putea face o echipă bună la Casa Albă, iar Ron DeSantis ar putea fi vicepreşedinte în cazul unui nou mandat al lui Donald Trump.

Tot miercuri, Donald Trump a vorbit despre zvonurile cum că ar fi fost „furios” în urma rezultatelor alegerilor legislative.

„Este exact opusul. Oamenii pe care i-am susţinut s-au descurcat foarte bine.

Am avut o cotă de 98,6% în alegerile primare şi 216 la 19 în alegerile generale – este uimitor”, a declarat fostul preşedintele pentru Fox News.

Întrebat de jurnalişti dacă rezultatele sub aşteptări ale republicanilor îi vor influenţa decizia privind o eventuală nouă candidatură la Casa Albă, Trump a fost ferm: „Am avut un succes extraordinar. De ce s-ar schimba ceva?”