Johnson & Johnson este una dintre cele mai mari companii din industria farmaceutică. Gigantul Big Pharma a anunțat într-un comunicat că într-o fabrică din Baltimore (statul Maryland) a fost descoperit un lot de doze de vaccinuri „care nu erau conforme cu standardele de calitate”.
15 milioane de doze aveau probleme
Se pare că fabrica din Baltimore nu ar fi operată direct de Johnson & Johnson. Administrarea ei intră în sarcina companiei Emergent BioSolutions Reprezentanţii grupului Johnson & Johnson nu au precizat cantitatea de doze cu probleme. Totuși, se pare că ar fi vorba despre un lot ce conţinea 15 milioane de doze de vaccin, relatează The New York Times.
Emergent BioSolutions a oprit producția doar la intervenția FDA. În acest sens, șefii companiei au transmis un dosar către Securities and Exchange Commission, o organizaţie federală care controlează pieţele financiare. Documentele remise agenților federali subliniază faptul că FDA a cerut pe 16 aprilie o pauză în producţia de vaccinuri realizate în fabrica din Baltimore.
„Pe 16 aprilie 2021, la cererea FDA, Emergent BioSolutions a acceptat să nu demareze producţia pentru noi loturi de material farmaceutic în fabrica sa din Bayview şi să izoleze materialul existent deja produs, în aşteptarea finalizării inspecţiei şi a corectării dezvăluite în urma constatărilor”, se afirmă în respectivul document.
Johnson & Johnson va trimite experți la fabrica din Baltimore
Reprezentanţii grupului Johnson & Johnson susțin acum că se pregătesc să trimită experţi suplimentari la faţa locului pentru a vedea ce s-a întâmplat. În luna aprilie, Johnson & Johnson plănuia să livreze 24 de milioane de doze de vaccin, producție a fabricii din Baltimore.
Se pare că fabrica din Baltimore nici măcar nu era autorizată de agenţiile americane de reglementare pentru a produce un vaccin! Atunci, se întreabă presa din State, cum de s-a permis demararea producției, în cantități de zeci de milioane de doze
Închiderea fabricii din Baltimore reprezintă cea mai nouă dintre problemele cu care se confruntă gigantul Big Pharma. De curând, autorităţile federale din domeniul sănătăţii au stopat temporar utilizarea vaccinului Johnson & Johnson. Măsura, luată după raportarea a şase cazuri de femei care au dezvoltat cheaguri sangvine (tromboze) la scurt timp după ce au fost vaccinate cu serul Johnson & Johnson.
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) se va pronunța marți în legătură cu siguranţa vaccinului Johnson & Johnson.