Pietele internationale de capital inregistreaza scaderi pe banda rulanta, toate bursele de la Est la Vest consemnand scaderi importante.

Astfel, dupa ce azi-noapte principalul indice al Bursei de la New York, Dow Jones, a inchis sub 9000 de puncte dupa o pierdere de 245,40 puncte (-2,72%), cea mai mare din ultimele 30 de zile, trendul descendent a fost preluat de bursele asiatice in aceasta dimineata si a fost transmis apoi burselor europene, incusiv celei de la Bucuresti.

Principalele burse din Asia, respectiv cele de la Tokyo si Hong Kong au pierdut aproape patru procente pe fondul cresterii temerilor privind accentuarea recesiunii la nivel mondial, temere amplificata de ultimele date privind piata muncii din Statele Unite, unde somajul este in crestere. 

Cum spuneam, scaderea s-a propagat pe ruta Statele Unite – Asia, Europa.

Ca urmare, fie ca vorbim despre bursele de la Londra, Paris sau Frankfurt, situatia poate fi descriza in doua cuvinte: rosu-negru, unde rosu reprezinta cotatiile iar negru perspectiva.

Cele trei mari burse europene inregistrau la mai bine de doua ore de la deschidere scaderi ale principalilor indici de aproape un procent, la Londra, respectiv in jur de 1,5 procente la Paris si Frankfurt.

O situatie oarecum similara se inregistra, la aceesi ora, si la Bucuresti unde BET consemna o scadere de 1,84%.