Banca de investitii JP Morgan Chase & Co a incheiat un parteneriat cu proprietarul spatiului fostelor turnuri World Trade Center din New York, prin care va construi unul dintre cele cinci turnuri planificate pentru acel spatiu si se va muta in acesta, informeaza Associated Press.

Banca, una dintre cele mai mari din Statele Unite, va plati 300 de milioane de dolari Autoritatii Portuare a New York-ului si a statului Jersey pentru dreptul de a construi un turn de peste 40 de etaje in care vor lucra peste 6000 de oameni. Mii de angajati ai bancii de investitii ar urma sa fie mutati in turn, odata cu finalizarea acestuia.

JP Morgan va primi un contract de inchiriere pe 90 de ani pentru turn, acesta urmand sa fie deschis in urmatorii cinci ani. Banca va fi prima companie privata care va ocupa un spatiu in noile cladiri.

Anul trecut, Autoritatea Portuara a preluat constructia celui de-al cincilea turn precum si a cladirii Freedom Tower, aflata in constructie, de la developerul Larry Silverstein.

JP Morgan isi va construi turnul pe locul unde se afla cladirea Deutsche Bank, grav avariata in urma atentatelor de la 11 septembrie. Aceasta va fi demolata integral pana la sfarsitul anului.

In urma atacurilor, peste 930.000 de metri patrati de spatiu de birouri a disparut. Cladirea Freedom Tower va fi inaugurata in 2011, iar cele trei turnuri construite de Silverstein, intre 2011 si 2013.

Sursa: AP 14 Iunie 2007