Pe locul al doilea se află, la egalitate, patru bănci de investiţii, Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank şi Goldman Sachs, urmate de Barclays, Credit Suisse şi Morgan Stanley.
Analiştii urmăresc cu atenţie acest clasament în condiţiile în care băncile din întreaga lume îşi restructurează operaţiunile pentru a reduce costurile şi a îmbunătăţi profitabilitatea.
Coalition a precizat că în primele trei luni ale acestui an JPMorgan a realizat venituri de 4,3 miliarde de dolari în sectorul FICC (venituri fixe, tranzacţii valutare şi tranzacţiile cu materii prime), la această categorie fiind urmată de Citi şi Deutsche Bank. În schimb, Goldman Sachs s-a clasat pe primul loc la categoria equities, urmată de JPMorgan şi UBS, cu venituri de 1,4 miliarde de dolari. În sfârşit, Goldman Sachs şi Bank of America s-au clasat pe primul loc la veniturile din consultanţă cu 1,4 miliarde de dolari.
Pe regiuni, primele cinci bănci americane au înregistrat venituri mai mici cu 7% în primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut. În schimb, primele patru mari bănci de investiţii din Europa (Deutsche Bank, Barclays, UBS şi Credit Suisse) au raportat venituri stabile în primul trimestru în condiţiile în care reducerea costurilor le-a permis să ţină pasul cu rivalii americani.
JPMorgan a fost şi în 2012 cea mai mare bancă de investiţii cu venituri de 24,1 miliarde de dolari, dintr-un total de 159 miliarde de dolari realizat pe cele mai mari 10 bănci din lume pe care le-a analizat Coalition.
Ultimii cinci ani au fost o perioadă dificilă pentru bancherii de investiţii, volumul tranzacţiilor de tip fuziuni & achiziţii căzând de la un vârf de 4.100 miliarde de dolari în 2007 la 2.200 miliarde de dolari anul trecut.
Sursa: Agerpres