Judecătoarea Adriana Stoicescu a răbufnit. Atac la adresa lui Iohannis: Nu vom judeca așa cum doriți

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis din ședința de prezentare a raportului de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii privind reformarea Justiției au stârnit o reacție dură din partea judecătoarei Adriana Stoicescu. În aceeași ședință, Iohannis făcea apel la Plenul CSM să facă pași concreți pentru reformarea sistemului de justiție. 

Judecătoarea Adriana Stoicescu a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a declarat la şedinţa de prezentare a raportului de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii pe acest an că reformele în domeniul Justiției nu mai pot întârzia.

„În timp ce primul îngrijorat al țării dădea indicații prețioase magistraților, Înalta Curte consfințea concluziile Inspecției Judiciare cu privire la abuzurile DNA împotriva magistraților. În timp ce primul îngrijorat al patriei ne explica că suntem chemați să păzim pacea socială, arătând, încă o dată, că politicul ne vede ca pe niște anexe relativ utile, Înalta Curte confirma cele spuse de o mână de oameni, ani la rând: judecătorii si procurorii au fost hăituiți în numele unei fata morgana, numită pompos luptă anticorupție”, spune Adriana Stoicescu.

Adriana Stoicescu: Nu vom judeca așa cum doriți

Ea spune că nu l-a văzut pe președinte să iasă cu declarații privind „abuzurile dovedite și victimele colaterale ale mult stimatei lupte anticorupție.”.

„Nu l-am auzit niciodată să bată cu pumnul în masă și să ceară devoalarea tuturor mânăriilor menite să șantajeze judecătorii, să îi transforme în primitori de plicuri galbene. Și în timp ce primul îngrijorat ne învăța cam ce ar trebui să facem cu drepturile și libertățile oamenilor, primul trist al vieții mele se arăta oripilat de „grupul de presiune” din Consiliul Superior al Magistraturii care, vezi Doamne, vrea să distrugă ordinea de drept.

Dincolo de enormitatea unei astfel de afirmații, aștept și eu, cu nerăbdare, o reacție pe măsură față de afirmațiile întâiului și, sper, ultimului trist al unei justiții veșnic reformabile și niciodată lăsată în pace de tot felul de neaveniți, cocoțați în scaune mult prea înalte pentru ei. Și, nu, nu vom judeca așa cum vă doriți, ci așa cum spun legea și conștiința noastră. Oricât de mult vă veți strădui să ne opriți!”, scrie Adriana Stoicescu pe Facebook.

Ce spunea Klaus Iohannis în ședința CSM?

Preşedintele declara că reformele în domeniul Justiţiei nu mai pot întârzia și sublinia că procesul de revizuire a legilor în materie trebuie finalizat, iar „anomalii” precum cele generate de Secţia pentru investigare a infracţiunilor din Justiţie trebuie înlăturate.

De asemenea, Iohannis a făcut un apel la Plenul CSM să-şi folosească întreaga experienţă pentru ca România să facă paşi concreţi pentru reformarea sistemului de justiţie.

El a susţinut că o atitudine proactivă, un dialog permanent şi onest cu autorităţile implicate, cu profesioniştii din sistemul judiciar, cu asociaţiile profesionale şi o participare constantă a CSM la găsirea celor mai bune soluţii la problemele sistemului judiciar sunt lucruri pe care cetăţenii şi profesioniştii din Justiţie le aşteaptă.