Mai exact, se pare că în anul 2005, Dan Mihai Toader a fost impus ca director general al Poştei Române de către liderul de atunci al PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

Astfel, în perioada 2005-2008, cel mai tânăr director al Poștei Române a reuşit să ajungă ulterior protagonist uneia dintre cele mai controversate afaceri de corupție. În 2017, într-una dintre ele DNA anunța punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 02 octombrie 2017, a mai multor inculpați printre care: Prisecari Ovidiu și Constantinescu Georgeta, la data faptelor administratori ai unor societăți comerciale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la luare de mită și spălare de bani, șiToader Dan-Mihai, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptelor director general al C.N. Poșta Română S.A., sub aspectul comiterii infracțiunilor de luare de mită și complicitate la spălare de bani.

În ceea ce privește dosarl în care fostul director al Poștei Române a fost implicat, se pare că Toader Dan-Mihai a fost acuzat că a primit, în cursul anului 2008, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei firme cipriote de software, suma de 1.600.000 de euro, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu astfel încât firma respectivă să primească un contact de achiziție publică. Programele informatice vândute de firma respectivă către C.N. Poșta Română S.A. cu suma de 6.583.000 de euro au costat în realitate 500.000 de euro.

Peste 3 milioane de euro, transferați la o bancă din Elveția

De menționat este faptul că, din suma respectivă, firma cipriotă a transferat 3.885.000 de euro în conturile deschise la o bancă din Elveția de trei companii offshore, controlate, în calitate de beneficiari reali, de către inculpații Prisecari Ovidiu și Constantinescu Georgeta.

Cei doi au transferat apoi 1.600.000 de euro, reprezentând mita destinată directorului general al Poștei Române, într-un cont deschis de o societate românească la o bancă din Austria, restul de 2.285.000 de euro fiind transferați în conturile din Elveția a altor două firme offshore, de asemenea controlate de inculpații Prisecari Ovidiu și Constantinescu Georgeta.

Între timp însă, din suma de 1.600.000 de euro, primită cu titlu de mită, inculpatul Toader Dan-Mihai, a solicitat administratorului societății respective efectuarea mai multor plăți, în valoare de peste 500.000 euro, privind printre altele achiziționarea unui imobil în Grecia, achitarea taxelor de școlarizare pentru copii săi etc.
Confiscare specială.

Dosarul a fost reluat luni, 22 februarie 2021, iar Curtea de Apel București a decis să confiște definitiv suma de aproape 2,5 milioane de euro ce reprezenta obiect al infracțiunilor de spălare a banilor.

Mai exact, au fost confiscați 1.314.000 de euro (sau echivalentul acesteia) de la Prisecari Ovidiu (sau echivalentul acesteia), precum şi suma de 1.079.000 de euro (sau echivalentul acesteia) de la Constantinescu Georgeta. Soluția este definitivă, scrie justnews.ro.