Judecătorii i-au dat dreptate lui Elon Musk. Drept urmare, conform deciziei luate de instanță, compania Twitter este nevoită să îi ofere miliardarului documentele de la un fost director al companiei, despre care acesta spunea că sunt ”esențiale”.
Victorie pentru Elon Musk. Conform unei hotărâri judecătorești, Twitter este nevoit să îi ofere miliardarului documentele de la un fost director al companiei. Menționăm faptul că fondatorul Tesla menționa că aceste documente sunt esențiale pentru a calcula conturile false de pe platforma de socializare, notează Reuters.
Pentru Elon Musk, conturile bot şi spam de pe Twitter au devenit o problemă centrală, în condițiile în care acesta trebuie să finalizeze achiziția companiei de social media, în valoare de 44 de miliarde de dolari.
Instanța i-a dat dreptate fondatorului Tesla, iar drept urmare, conform hotărârii cancelarului Kathaleen McCormick de la Curtea cancelariei din Delaware, Twitter a primit ordin să colecteze, să examineze şi să pună la dispoziţie documente de la fostul director general pentru produse de consum, Kayvon Beykpour.
Twitter trebuie să îi ofere lui Elon Musk toate documentele cerute
Reuters i-a contactat pe avocații lui Elon Musk și dar și Twitter, însă aceștia nu au oferit până acum niciun răspuns în acest sens.
Amintim faptul că Kayvon Beykpour, fostul director general pentru produse de consum, cel care a părăsit Twitter după ce compania de socializare a acceptat în aprilie să fie achiziţionată de Musk, a fost descris în dosarele lui Musk drept unul dintre directorii ”cel mai mult implicaţi în” determinarea cantităţii de conturi spam.
La rândul său, contactat de Reuters, Beykpour nu a răspuns până acum la niciun fel de solicitare cu privire la acest caz. De cealaltă parte însă, McCormick a afirmat în hotărârea sa că a respins cererea lui Musk de acces la alte 21 de persoane cu control asupra informaţiilor relevante.
Elon Musk a acuzat Twitter de fraudă
Amintim faptul că săptămâna trecută, echipa de avocați ai lui Elon Musk i-au scris lui McCormick și i-au cerut să ordone Twitter să predea numele angajaţilor pentru a putea fi interogaţi și pentru a soluționa problemele existente.
Încă de la începutul lunii august, Elon Musk a acuzat în repetate rânduri Twitter de fraudă, pentru că a denaturat numărul de utilizatori reali activi pe platforma sa, ceea ce Twitter a negat.
De cealaltă parte însă, compania l-a acuzat la rândul ei că a încălcat acordul său de a achiziţiona compania şi doreşte ca McCormick să-i ordone să finalizeze tranzacţia la preţul 54,20 dolari pe acţiune.