Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat luni pentru 11 februarie pronunţarea în dosarul în care omul de afaceri Gigi Becali este acuzat că a ordonat sechestrarea mai multor persoane după ce acestea i-au furat autoturismul.
Procurorul de şedinţă a cerut luni condamnarea la 11 ani şi şase luni de închisoare cu executare a omului de afaceri Gigi Becali în acest dosar.
Becali s-a prezentat luni la sediul ÎCCJ după ce a aflat de cererile Parchetului. El a declarat că nu s-a prezentat la termene pentru că nu a vrut să ia parte la ‘ceea ce s-a numit crimă la adresa justiţiei române’.
‘Mi-au furat maşina pentru că am lăsat-o pornită. Bodyguarzii mi-au spus că dacă nu îi prindem o să mai fure şi altele. Mi-a zis unul, Piticu, că s-a găsit maşina şi vor 20.000 (euro – n.r.). Aveam doar 7.000 şi le-am zis să dea doar 7.000’, a spus luni Gigi Becali.
Magistraţii ÎCCJ au judecat luni recursul procurorilor la decizia prin care Secţia penală a instanţei supreme l-a achitat, pe 19 octombrie 2011, pe omul de afaceri George Becali în dosarul în care acesta era acuzat că i-a sechestrat pe cei care i-au furat automobilul.
Alături de George Becali au mai fost achitaţi şi ceilalţi coinculpaţi, bodyguarzii lui Becali – Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu -, dar şi Romulus Dumitrescu.
Judecătorii l-au condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pe angajatul lui Becali Marcel Popa, pentru uz fără drept de armă neletală supusă autorizării.
George Becali a fost trimis în judecată pe 16 octombrie 2009 de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru sechestrarea persoanelor care i-ar fi furat autoturismul.
Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu şi Marcel Popa, instigaţi de George Becali, acţionând împreună şi folosind violenţa, au imobilizat trei persoane, pe care le-au transportat, împotriva voinţei lor, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice.
De asemenea, inculpaţii i-ar fi obligat pe cei trei să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni.
‘S-a mai reţinut, totodată, faptul că inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalţi inculpaţi în acţiunea acestora de sechestrare a părţilor vătămate, neluând măsurile legale impuse de calitatea sa de poliţist’, susţin anchetatorii.
Sursa: Agerpres