Primăria a lansat procedura de selecţia a unui partener care să dezvolte un proiect imobiliar comercial pe jumătate din Hala Malaxa, înscrisă în patrimoniul cultural. Preţul de pornire pentru care primăria este dispusă să concesioneze proiectul este de 174 euro/mp.
După câţiva ani de aşteptare, Primăria Sectorului 3 a obţinut în luna februarie a acestui an aviz pentru punerea în siguranţă a clădirii monument Hala Laminor sau Malaxa. Acest aviz permite obţinerea Planului Urbanistic Zona şi autorizaţia de construire în regim de urgenţă.
În 2014, Primăria Sectorului 3 a cumpărat un grup de trei terenuri de pe fosta platformă industrială Faur, cu o suprafaţă totală de circa 13 hectare, pe care se află şi Hala Malaxa (68.000 mp), înscrisă în patrimoniul cultural. Pentru aceste active, autoritatea locală a plătit circa 7,5 mil. euro. Primarul Robert Negoiţă a anunţat că vrea să construiască aici un parc ştiinţific în colaborare cu principalele universităţi din Bucureşti. Pentru finanţarea acestui obiectiv, primăria vrea să acceseze fonduri europene.
Mai exact, jumătate din hală va fi transformată în centru comercial, de către un partener privat, iar cealaltă jumătate într-o zonă de agrement (cultură, sport, parc ştiinţific, recreere, educaţie, cercetare şi administraţie), potrivit unui anunţ al Primăriei Sector 3. Partea amenajată de primărie va avea o sală cu o capacitate de 2.000 de locuri, trei săli pentru spectacole de teatru, cu câte 500 de locuri fiecare, şi alte cinci săli atelier pentru spectacole şi evenimente. De asemenea, hala va găzdui cel mai mare centru acvatic, ce va putea fi vizitat gratuit de elevii din Sectorul 3.
Hala Laminor a fost proiectată de arhitectul Horia Creangă pentru uzinele Malaxa, transformate în anii comunismului în Întreprinderea 23 August. După anul 1990, platforma a fost cunoscută drept Uzinele Faur.