„Sondajul arată că tinerii sunt dornici și disponibili să lucreze în străinătate. Aceasta este o veste bună pentru Europa. Din păcate, tinerii se confruntă în continuare cu prea multe obstacole. Trebuie să-i ajutăm să studieze, să se formeze sau să lucreze în străinătate și să creștem gradul de informare cu privire la sprijinul financiar disponibil prin programele UE precum Erasmus, care le pot oferi o primă idee a ceea ce înseamnă să trăiască în afara țării lor. Două dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm astăzi sunt șomajul în rândul tinerilor și creșterea economică scăzută: în parte, soluția constă în creșterea mobilității studenților și a forței de muncă”, a declarat Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret.
Studiile arată că studenții care își desfășoară o parte a studiilor sau formării profesionale în afara țării lor de origine își îmbunătățesc capacitatea de a accede pe piața muncii și au mai multe șanse să lucreze în străinătate mai târziu.
Sondajul arată că numai unul din șapte (14 %) tineri europeni au beneficiat de educație și formare profesională în străinătate. Lipsa banilor reprezintă un obstacol pentru mulți dintre ei. Dintre cei care au spus că ar fi dorit să meargă în străinătate, 33 % au afirmat că nu și-au putut permite.
Jumătate dintre tinerii europeni ar pleca la muncă peste hotare
13 mai 2011, 13:59
Ultima modificare în 13 mai 2011, 16:59
53 % dintre tinerii din Europa doresc să lucreze într-o altă țară europeană, dar lipsa banilor îi descurajează. Aceasta este concluzia unui recent Eurobarometru. Sondajul evidențiază un decalaj enorm între dorința tinerilor de a munci în străinătate și mobilitatea reală a forței de muncă: mai puțin de 3 % din populația activă a Europei trăiește în prezent în afara țării de origine.
Etichete:
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Guvernul scuteşte de la poprire salariile angajaţilor AVAS
- Ce avere are noul lider al CNSLR Frăția
- Îmbrăcămintea, jucăriile și autovehiculele, primele pe lista avertizărilor RAPEX
- Chinezii sunt uimitori: Cum s-au refăcut după cutremur
- Microhidrocentrale vs. eoliene – viitorul pieței de energie
- Consilierul de stat Cynthia Curt, consul general al României la Barcelona
- S-ar putea modifica modalitatea de calcul a preţului gazelor naturale
- Orban: Nu avem motive să fim optimiști
- Companiile spaniole vor să investească în România, dar se lovesc de birocrație
- Noi reguli pentru grupurile de lobby de la Bruxelles