Jurnal de vacanta

In Bucuresti, un alt proiect turistic este declarat decedat de catre Miron Mitrea, ministrul care il pastoreste: Dracula Park. Premierul Adrian Nastase, care, alaturi de alti 15.000 de oameni, si-a investit economiile in proiect cumparand actiuni, ii ataca dur pe strainii care au pus talpi constructiei parcului si decide ca vom avea Dracula Park, fie ca ne place sau nu. Ceea ce este uimitor in toate discutiile legate de respectivul proiect este faptul ca nimeni, niciodata, nu a pus in discutie v

In Bucuresti, un alt proiect turistic este declarat decedat de catre Miron Mitrea, ministrul care il pastoreste: Dracula Park. Premierul Adrian Nastase, care, alaturi de alti 15.000 de oameni, si-a investit economiile in proiect cumparand actiuni, ii ataca dur pe strainii care au pus talpi constructiei parcului si decide ca vom avea Dracula Park, fie ca ne place sau nu. Ceea ce este uimitor in toate discutiile legate de respectivul proiect este faptul ca nimeni, niciodata, nu a pus in discutie vreun argument economic impotriva sau in favoarea realizarii lui. Concluziile la care a ajuns consultantul sunt tinute sub cheie si la fel de atent sunt pazite si datele privind cat a costat pana acum si din ce bani s-au acoperit cheltuielile. Cam multa secretomanie si confuzie pentru un proiect care a primit chiar girul premierului. Pe principiul ,,boala lunga, moarte sigura,,, povestea va mai fi fluturata prin presa catva timp, dupa care va trece in uitare.

Tot la Bucuresti, pe principiul ,,egalitate in fata legii, dar nu pentru dulai,,, patru persoane, la cererea premierului Adrian Nastase, au primit derogari de la prevederile legii privind conflictul de interese. Ei raman si in Parlament, si in functii de conducere. Motivele sunt bine intemeiate: ei au pregatire de specialitate deosebita si indeplinesc o activitate de interes public. Probabil, una dintre cele mai aberante explicatii produse vreodata. Adica, Ovidiu Musetescu, de exemplu, este singurul care poate fi presedinte la APAPS si singura varianta de presedinte pentru comisia de privatizare a BCR. Un senator, Mircea Popescu, nu poate alege intre Parlament si Eximbank, fiind singurul capabil sa indeplineasca cele doua mandate, in opinia Guvernului. In aceeasi situatie se afla Florin Georgescu si Leonard Cazan. Situatia este nu numai absurda, dar si comica: daca nu exista cineva care sa le ia locul in niste consilii de administratie sau comisii de privatizare inseamna ca partidul de guvernamant sta jalnic la capitolul ,,cadre,,.

In Parlament, lumea a votat rapid proiectul Constitutiei si a intrat in vacanta, nu inainte de a-si depune declaratiile de avere cu sumele exacte din conturi. Lucrurile s-ar mai fi taraganat, cel putin cu Constitutia, dar spectrul vacantei binemeritate a bagat parlamentarii in priza. Multi dintre ei sunt oameni realizati: au adunat sute de mii de dolari, bani pe care au fost fortati doar sa-i declare, nu sa-i si justifice. De multe ori, insa, familiile lor sunt mult mai instarite decat ei insisi: casele adevarate si afacerile babane sunt pe numele bunicilor si matusilor.

La Moscova, Ion Iliescu si Vladimir Putin au semnat Tratatul romano-rus, dupa ani de negocieri intre cele doua tari. Un gest mai mult diplomatic decat cu semnificatie practica. Dupa vizita in Kuweit, toata delegatia s-a ales cu un kilogram de aur pe care nimeni nu s-a grabit sa-l declare. Sunt putine sanse ca experienta sa se repete in Rusia, dar, preventiv, Adrian Nastase are de gand sa oblige demnitarii care primesc daruri de peste 300 de euro sa le doneze statului. La Bucuresti, un pensionar a murit de infarct pe strada dupa ce nu a gasit nici o farmacie dispusa sa-i elibereze medicamente compensate. Avea reteta stransa in pumn.