Jurnaliștii s-au hotărât să voteze pentru grevă după ce un coleg de-al lor de la BBC World Service a fost disponibilizat forțat.
De altfel guvernul a tăiat fondurile pentru 387 de posturi de la BBC World Service și Monitoring, care vor fi desființate.
În total, peste 1000 de jurnaliști își vor pierde locurile de muncă de la televizunea publică britanică, pentru a genera o economie anuală de 89 de milioane de lire.
Secretarul general al NUJ, Michelle Stanistreet, a declarat că rezultatele votului arată că jurnaliștii BBC sunt alături de colegii lor: „cerem BBC să stea la masa de negocieri cu noi și să rezolvăm cumva situația”.
„Am făcut tot ce am putut pentru a limita numărul disponibilizărilor forțate oferind posibilitatea unor disponibilizări voluntare și repartizând personalul spre alte posturi. Din păcate, nu putem să evităm disponibilizările forțate, din cauza numărului mare al posturilor pe care trebuie să le desființăm”, a declarat Helen boaden, directorul BBC News.
Boaden a mai atenționat că cerintele sindicatului de încetare a disponibilizărilor fortate nu vor fi îndeplinite și că întârzierile ar putea să însemne nevoia de o economie mai mare pe viitor și implicit, desființarea mai multor locuri de muncă.
Jurnaliștii de la BBC News ar putea intra în grevă din cauza disponibilizărilor forțate
6 iulie 2011, 15:12
Ultima modificare în 6 iulie 2011, 18:12
Membrii Sindicatului Național al Jurnaliștilor (NUJ) care lucrează la BBC News au votat în proporție de 87% în favoarea declanșării unei greve pe termen scurt la sfârșitul lunii iulie, relatează „The Guardian”.
Etichete: bbc,
disponibilizare,
greva
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook