stiintifice pe intelesul lui fara sa-l plictisesti?
Einstein insusi a marturisit in mai multe rAnduri cat este de recunoscator autorilor de carti de popularizare stiintifica. Ei au fost cei care i-au trezit in copilarie imaginatia si curiozitatea. Asa ca volumul aparut la editura Humanitas, in colectia „Humanitas Junior”, intitulata „Einstein si masinile timpului” ar fi fost, probabil, pe placul lui.
Scrisa la persoana intai, ca un jurnal, intr-un stil colocvial, cartea reuneste informatia stiintifica, povestea vietii marelui om de stiinta si ilustratiile pline de umor ale unui elogiat scriitor si grafician italian, Luca Novelli.
Este masina timpului doar o fantezie? Poate fi construita in realitate? Daca ar mai fi trait, Einstein ar fi reusit sa o breveteze?
Luca Novelli a cAstigat prestigiosul premiu Andersen in 1984 si 1990. in 2000, o importanta revista italiana i-a decernat un premiu pentru intreaga activitate de scriitor si desenator.
„Paginile ce urmeaza au fost imaginate ca si cum Einstein insusi ar fi fost cel care povesteste diferitele etape ale vietii sale, cea de copil, de tanar si de batrin ajuns la celebritate, care se gandea la relativitate, mAngAind capul lui Tigru, motanul sau,” spune autorul in Introducere.
in aceeasi serie si de acelasi autor a mai aparut cartea „Galilei si primul razboi al stelelor”. in pregatire: „Darwin si adevarata poveste a dinozaurilor”.