Acesta a fost acuzat în Croația de mituirea în 2009 a fostului premier Ivo Sanader, în vederea preluării de către MOL a unui pachet de control al INA. „Există riscul ca dreptul la un proces echitabil să fie compromis dacă pârâtul ar fi transferat, iar judecata imparțială a cazului nu ar putea fi asigurată", se precizează în sentința instanței de la Budapesta.

Autoritățile croate au cerut Ungariei extrădarea lui Hernádi încă din 2011, însă Budapesta a refuzat să dea curs acestei solicitări. În urma aderării țării la UE în 2013, autoritățile croate au emis un mandat european de arestare pentru Hernádi. Cu toate acestea, autoritățile judiciare maghiare au refuzat să execute mandatul pe motiv că o procedură penală a fost deja finalizată în Ungaria.

Departamentul anticorupție croat îl acuză pe șeful MOL că i-a oferit o mită de 10 milioane de euro fostului premier Ivo Sanader în vederea preluării pachetului de control al INA. Sanader a fost condamnat în 2012 la 10 ani de detenție pentru acte de corupție legate de cedarea controlului asupra INA celor de la MOL. În 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție din Croația a confirmat verdictul, reducându-i însă pedeapsa la 8 ani și jumătate. În prezent, MOL deține pachetul de control al INA, având o participație de 49,1%, în timp ce statul croat una de numai 44,85%.