K Tech  Electronics a realizat în anul 2007 o cifră de afaceri de 105 milioane dolari şi un profit operaţional de aproximativ 2,1 milioane de dolari.

Din punct de vedere al structurii cifrei de afaceri, în anul 2007, Divizia Retail, prin lanţul de magazine Ultra PRO Computers, a contribuit cu 47%, Divizia Distribuţie a deţinut o pondere de 45%, în timp ce Diviziile Online şi Corporate au realizat 8% din cifra de afaceri.

Prin prisma indicatorilor economici, în cursul anului 2007 compania K Tech Electronics a alocat bugete importante pentru dezvoltarea Diviziilor Online şi Distribuţie, ceea ce a reprezentat o investiţie de peste 3,5 milioane USD.

Pentru anul 2008, compania K Tech Electronics şi-a propus o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, prin intermediul Diviziei de Retail, Distribuţie şi Online.

Obiectivul prioritar pentru acest an îl reprezintă creşterea profitabilităţii prin restructurarea locaţiilor cu potenţial de dezvoltare redus, pe de o parte şi prin externalizarea anumitor servicii conexe activităţii principale, pe de altă parte.

De asemenea, continuarea procesului de extindere prin deschiderea unor noi magazine Ultra PRO Computers în centre şi galerii comerciale va contribui la realizarea obiectivelor pentru acest an.

Data: 7 februarie 2008

Sursa: K Tech