Grupul K Tech-Ultra PRO a inregistrat pe parcursul anului 2006 venituri de 84,2 milioane de dolari si un profit de aproximativ 1,5 milioane dolari, se arata ntr-un comunicat al companiei.

“Pe o piata unde se remarca o crestere continua a concurentei si in conditiile in care procentul de crestere al pietei IT are o valoare mult mai mica comparativ cu anii anteriori, suntem foarte multumiti de rezultatele
obtinute. Si afirm acest lucru in conditiile in care am reusit sa mentinem ritmul de crestere si, in acelasi timp, un echilibru financiar solid.”, a declarat Catalin Butolo, Director de Marketing al grupului K Tech – Ultra PRO.

Veniturile grupului K Tech – Ultra PRO au fost constituite in proportie de 50% din distributie si in proportie de 50% din retail.

Cota de piata a grupului IT K Tech-Ultra PRO a fost de 10,7 % in trimestrul al patrulea al anului 2006, se mai arata in comunicat.

Grupul K Tech – Ultra PRO si-a propus, anul acesta, o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%. Compania estimeaza o crestere a pietei IT cu un procent cuprins intre 10% si 15%, si considera ca piata va fi influentata puternic de lansarea sistemului de operare Windows Vista.

Potrivit comunicatului, obiectivele K Tech-Ultra PRO pentru acest an sunt consolidarea retelei de retail, cresterea vanzarilor, si dezvoltarea componentei de vanzari online, pentru atingerea unui procent de peste 5% din cifra de afaceri a grupului prin acest serviciu.

K Tech – Ultra PRO  este unul dintre principalele companii de pe piata PC-urilor din Romania si desfasoara activitati atat in segmentul de retail cat si in cel de distributie. K Tech – Ultra PRO este dealer autorizat
Vodafone si distribuie produsele operatorului de telefonie mobila in 43 de lcatii din reteaua sa.

Sursa: Capital 26 Februarie 2007