În toamna lui 2013, doi investitori privaţi au cumpărat un pachet de 49% din acţiunile producătorului rus de armament Kalashnikov Corporation pentru 2,5 miliarde de ruble (75 milioane de dolari). Grupul rus de stat Russian Technologies, Rostec, deţine pachetul de control de 51%.
'Anul trecut, veniturile au fost cu 700 de milioane de ruble mai mari decât în 2013. În consecinţă, Kalashnikov a înregistrat primul său profit operaţional din ultimii şapte ani, în valoare de 88 milioane de ruble (1,33 milioane de dolari)', a declarat un reprezentant al companiei.
Potrivit unei declaraţii anterioare a directorului general al companiei, Alexey Krivoruchko, Kalashnikov şi-a dublat producţia în pofida sancţiunilor internaţionale, până la 120.000 de unităţi. Planurile pentru 2015 prevăd o nouă creştere a producţiei cu 20-25%.
Armata rusă şi alte agenţii care se ocupă cu aplicarea legii în Rusia sunt cei mai importanţi clienţi ai companiei şi în prezent cheltuiesc masiv pentru noi arme. Apărarea şi securitatea naţionale sunt singurele sectoare care au fost scutite de reducerile bugetare de 10% ordonate de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Cheltuielile militare ale Rusiei ar urma să urce cu 85%, între 2012 şi 2017.
În 2013, uzina de armament de la Izhmash, unde sunt produse celebrele AK-47, şi-a schimbat denumirea în Kalashnikov Corporation. Uzina produce peste 70 de tipuri de arme, precum şi o gamă largă de arme de vânătoare. Kalaşnikovul a fost adoptat de Armata Sovietică în 1949 şi a devenit o armă extrem de populară în rândul forţelor armate din lume de atunci, sub diverse versiuni.AGERPRES