„Kama Sutra”, culegerea de texte vechi, considerată cea mai amplă lucrare despre comportamentul uman sexual, a fost cea mai descărcată carte digitală de pe torrente, anul trecut, conform Cnet.com.

E-book readerele sau cititoarele de cărţi digitale sunt din ce în ce mai populare în întreaga lume, însă ca şi muzica şi filmele, cărţile digitale sau e-bookurile rareori sunt cumpărate, majoritatea fiind descărcate ilegal de pe net folosind torrentele.

Cea mai descărcată carte digitală, ilegal, anul trecut, a fost „Kama Sutra”, conform Cnet.com. Faimoasa carte erotică a depăşit în top o carte fundamentală pentru mulţi internauţi „Adobe Photoshop Secrets”.

Pe locul trei cărţi digitale piratate în 2009 se clasează cartea „The Complete Idiot’s Guide to Amazing Sex”. Surprinzătoare este poziţia 7 pe care o ocupă în top seria „Twilight” („Twilight”, „New Moon”, „Eclipse”, „Breaking Dawn”), semn că fanii preferă şi cărţile scrise de Stephenie Meyer, nu numai ecranizarea acestora. Cel mai vizionat clip video din anul 2009 a fost trailerul filmului „Twilight Saga: New Moon”. Acest trailer a fost vizionat de 592 de milioane de ori, conform companiei Visible Measures.

Top 10 cele mai piratate cărţi  digitale în 2009

1. „Kama Sutra”
2. „Adobe Photoshop Secrets”
3. „The Complete Idiot’s Guide to Amazing Sex”
4. „The Lost Notebooks of Leonardo da Vinci”
5. „Solar House-A Guide for the Solar Designer”
6. „Before Pornography-Erotic Writing In Early Modern England”
7.  „Twilight”
8. „How To Get Anyone To Say YES-The Science Of Influence”
9. „Nude Photography-The Art And The Craft”
10. „Fix It–How To Do All Those Little Repair Jobs Around The Home”

SURSA: Cnet.com