Postul Kanal D, deţinut de cel mai mare trust de media din Turcia, Dogan Yayin Holding, a intrat în emisie duminică, 18 februarie.

Evenimentul de lansare, petrecut pe 14 februarie, la Palatul Parlamentului, a fost marcat de prezenţa unor personalităţi politice precum fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schröder, foştii preşedinţi ai României, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, precum şi CEO al Ringier AG, Martin Werfeli, şi Aydin Dogan, preşedintele trustului turc. În România, Kanal D este operat de către Dogan Media International SA, în care trustul de presă Ringier (care editează şi Capital) deţine 25%, iar Dogan Yayin Holding (DYH), restul de 75%. Postul a fost lansat cu o investiţie de aproximativ 35 de milioane de euro şi se poziţionează pe piaţă ca un canal generalist, orientat însă preponderent spre divertisment. În Turcia, DYH are în portofoliu opt cotidiene (printre care Hürriyet şi Milliyet), precum şi mai multe canale TV, precum Star TV, Kanal D şi CNN Türk.
Kanal D va fi distribuit de mai mulţi operatori de cablu, ca RCS şi UPC, şi este inclus şi în ofertele platformelor DTH Focus Sat şi Dolce.

Conform raportului DYH, pe primele nouă luni ale lui 2006, trustul turc a înregistrat venituri de 1,09 miliarde de dolari. Ringier AG a avut în 2005 un volum de vânzări de 773,7 milioane de euro şi un profit net de 41,27 milioane de euro.