Conform Gartner, cota globală de piaţă a Kaspersky Lab pe segmentul consumer al pieţei de securitate informatică a fost de 9% în 2010, cifră mai mare cu două procente comparativ cu 2009. Veniturile companiei generate de acelaşi segment au crescut cu 42% în 2010, faţă de anul din urmă.
De asemenea, începând cu anul 2008, Kaspersky Lab a înregistrat o creştere de 7% a cotei de piaţă pe segmentul utilizatorilor individuali, depăşind ratele de creştere a principalilor săi competitori, urmând ca în 2010 să se claseze pe poziţia a treia în lume, ca furnizor de suite de securitate IT de tip consumer.

Kaspersky Lab este la momentul actual pe locul cinci pe segmentul Enterprise Endpoint Protection (soluţii de securitate pentru companii), conform analizei Gartner, compania având cea mai ridicată rată de creştere a veniturilor în 2010 (+30%) şi urmează să-şi îmbunătăţească poziţia şi pe acest segment.

„Creşterea susţinută a cotei noastre de piaţă are la bază un set de puncte foarte importante – calitatea produselor, rate superioare de detecţie şi suport tehnic mai bun. Investiţiile pe care Kaspersky Lab le face în aceste arii-pivot ne ajută să creştem susţinut poziţia noastră pe piaţa de securitate IT, după cum o arată studiile unor renumite companii de cercetare şi analiză. Locul trei mondial pe piaţa soluţiilor de securitate informatică pentru utilizatori individuali reprezintă o realizare majoră pentru noi, dar, cu siguranţă nu ne vom opri aici, deoarece ne dorim să avansăm cât mai mult pe această piaţă”, a declarat Eugene Kaspersky, CEO şi co-fondator Kaspersky Lab.

Recent, Kaspersky Lab şi-a anunţat obiectivul principal de business, de a ajunge între primii trei furnizori de servicii de securitate endpoint (inclusiv business şi consumer) până la sfârşitul anului 2011.