În cadrul cercetării au fost testate opt soluţii de securitate pentru companii, de la producătorii de top din industrie, produsele fiind evaluate în cadrul a trei categorii de teste diferite, menite să verifice parametrii de protecţie, capacitatea de a repara un sistem infectat şi uşurinţa în utilizare în general. Rezultatele testelor au poziţionat soluţia Kaspersky Endpoint Security for Windows pe primul loc în clasament, la o diferenţă considerabilă de celelalte produse evaluate.
Cercetarea aprofundată desfăşurată de AV-Test cuprinde trei categorii diferite: protecţie împotriva infecţiilor cauzate de malware de orice fel, curăţarea şi repararea sistemului infectat şi impactul produsului asupra funcţionării computerului.
În cadrul primei categorii de teste, soluţiile de securitate au fost instalate pe un sistem curat, care funcţiona cu Windows 7 Ultimate, cu Service Pack 1. Experţii AV-Test au simulat mai multe atacuri asupra computerului, deschizând fişiere ataşate dăunătoare, vizitând website-uri infectate sau copiind fişiere dăunătoare de pe dispozitive ataşabile. Rezultatul optim aşteptat era ca produsele să detecteze şi să blocheze toate aceste ameninţări.
Testele din cea de-a doua categorie s-au desfăşurat pe sisteme infectate cu 40 de fişiere dăunătoare diferite. Fiecare produs verificat trebuia să înlăture toate componentele malware active şi să remedieze eventualele modificări efectuate în sistem.
În runda finală de teste s-a verificat modul în care soluţiile de securitate au afectat performanţa sistemului de operare. În cadrul aceloraşi teste, a fost contabilizat şi numărul de rezultate fals pozitive emise la instalarea de software-uri legitime.
Soluţia Kaspersky Endpoint Security for Windows a obţinut scorul impresionant de 16,5 puncte, din totalul de 18, pentru toate cele trei categorii, devenind liderul detaşat dintre toate soluţiile de securitate pentru birouri testate. Produsul a detectat toate ameninţările răspândite din gama AV-Test. 92% din cele mai recente şi complexe mostre au fost neutralizate în cadrul testelor din septembrie, eficienţa produsului ajungând la 100% în cadrul testelor din octombrie. Soluţia de securitate Kaspersky Lab pentru companii a detectat toate fişierele malware din sistemul infectat şi a înlăturat marea majoritate a elementelor dăunătoare, primind cel mai bun scor în cadrul celui de-al doilea grup de teste.
În plus, Kaspersky Endpoint Security 8 nu a generat avertizări fals pozitive majore la scanarea aplicaţiilor Windows şi Office, care au fost descărcate şi instalate de către experţii AV-Test. Pe parcusul scanării întregului sistem, cu cele 650.000 de programe şi site-uri cunoscute, produsul a făcut o singură eroare, pe care experţii au definit-o ca fiind minoră.
Performanţa notabilă a soluţiei Kaspersky Lab a asigurat primirea certificării AV-Test, cu un punctaj mult mai mare decât cel al tuturor celorlalte soluţii.
„Experţii AV-Test nu se concentrează doar asupra capacităţilor de protectie ale produsului, ci verifică şi alţi factori importanţi, precum abilitatea de a repara un sistem,”  a explicat Oleg Ishanov, director de Cercetare Anti-Malware la Kaspersky Lab. „De aceea, noi acordăm o mare importanţă rezultatelor oferite de AV-Test. Suntem, de asemenea, bucuroşi să vedem că, oricât de dificile ar fi sarcinile propuse de experţii independenţi, soluţia noastră de securitate pentru companii continuă să obţină rezultate excelente,” a completat Oleg Ishanov.