Cea mai nouă versiune a soluţiei Kaspersky Lab pentru protecţia staţiilor de lucru care operează pe sisteme Linux include ultima versiune a motorului antivirus Kaspersky Lab, suport pentru administrare centralizată, capacitate de raportare statistică şi instrumentele necesare pentru a susţine politicile globale de securitate

Administrarea produsului este realizată prin intermediul unei interfeţe grafice intuitive, care este pe deplin compatibilă cu ecosistemele desktop Gnome şi KDE. De asemenea, parametrii programului pot fi configuraţi şi din fereastra de comandă (command line). Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux face parte din linia de soluţii de securitate dedicate companiilor şi poate fi integrată în infrastructura de securitate a organizaţiei. Aceasta este compatibilă cu toate distribuţiile de Linux, atât pe 32, cât şi pe 64 de biţi.

Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux neutralizează toate ameninţările informatice care ţintesc sistemele Linux, precum şi pe cele care atacă Windows şi Mac OS X. Acest lucru permite eliminarea pericolului de infectare a celorlalte computere din reţea.  

Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux este compatibilă cu principalele distribuţii de Linux, inclusiv Red Hat Enterprise Linux, Fedora, CentOS, SUSE Linux Enterprise Desktop, Debian GNU/Linux, Ubuntu, Mandriva etc. Sunt suportate atât platformele pe 32 de biţi, cât şi cele pe 64 de biţi.