Kaspersky Lab a anuntat lansarea unui model prototip al Kaspersky Antivirus pentru utilizatorii sistemului de operare Windows 7 Beta. Acesta este construit pe baza unui nou motor de scanare, care ofera protectie completa impotriva tuturor tipurilor de amenintari informatice.

Noul model prototip al antivirusului Kaspersky este destinat securizarii activitatilor desfasurate de utilizatorii Windows 7. Versiunea beta a acestui sistem de operare a fost lansata la inceputul lunii ianuarie 2009, perioada in care si Kaspersky Lab a elaborat un sistem de protectie compatibil cu noua platforma.

„Eram constienti ca lansarea unei noi versiuni de Windows va fi un eveniment de mare importanta pentru comunitatea de IT, de aceea ne-am facut temele”, a declarat Costin Raiu, Directorul Laboratorului de Cercetare al Kaspersky Lab Romania.

Noul prototip de Kaspersky Antivirus pentru Windows 7 este o solutie complexa, care ofera protectie nu doar pe baza semnaturilor, ci utilizeaza si un filtru euristic pentru detectarea si blocarea amenintarile informatice in functie de caracterul si comportamentul acestora. Solutia mai include un firewall, un filtru anti-spam, si este special proiectata pentru a oferi protectie eficienta impotriva virusilor, viermilor, cailor troieni, spyware-ului, hackerilor si atacurilor online.

Kaspersky Lab a construit aceasta solutie de securitate pornind de la un nou motor antivirus mult mai eficient decat predecesorul sau. Cu o viteza de scanare semnificativ mai mare, motorul a fost optimizat pentru utilizarea moderata a resurselor sistemului, in special pe platformele care utilizeaza procesoare dual si quad-core. Antivirusul este compatibil cu sistemele pe 32 si 64 de biti, fiind usor de configurat, atat pentru utilizatorii avansati, cat si pentru cei mai putin experimentati.

Pana la data lansarii oficiale a sistemului Windows 7, Kaspersky Lab urmareste sa dezvolte o generatie noua de programe antivirus pentru utilizatorii casnici si pentru clientii corporate.

Kaspersky Lab produce si sisteme de securitate pentru PC, care protejeaza utilizatorul de virusi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing si spam.

Sursa: Kaspersky Lab