Conform raportului, femeile din domeniul securităţii cibernetice sunt deseori singure într-o încăpere plină de bărbaţi, ceea ce poate fi unul dintre motivele pentru care decid să nu urmeze o carieră în acest domeniu. 

Totodată, studiul din 2017 despre forţa de muncă în domeniul securităţii informaţiilor, la nivel global, realizat de (ISC) şi Centrul său pentru securitate cibernetică şi educaţie, arată că 42% dintre participanţi sunt de acord că este important să ai un model de acelaşi sex în cariera de interes. De altfel, jumătate dintre femeile chestionate au declarat că preferă să lucreze într-un mediu unde există o pondere egală între bărbaţi şi femei. 

Atunci când au fost întrebate de ce nu au ales o carieră în domeniul securităţii cibernetice, femeile au fost mai înclinate decât bărbaţii să spună că: nu au experienţă în codare (57% versus 43%), nu sunt interesate de computere (52% versus 39%), nu ştiu de existenţa securităţii cibernetice (45% versus 38%) şi că nu sunt suficient de bune la matematică (38% versus 25%). 

Kaspersky Lab are mai multe iniţiative, cum ar fi Kaspersky Lab Academy, Kaspersky Cybersecurity Certification Program şi Kaspersky Cyber Days pentru a face cunoscute industria de securitate cibernetică şi locurile de muncă din cadrul acesteia, precum şi pentru a contribui la pregătirea profesioniştilor din acest domeniu. 

În afara iniţiativelor menite să echilibreze proporţia femei-bărbaţi în această industrie, Kaspersky Lab a sponsorizat mai multe expediţii pentru a inspira femeile cu spirit aventuros. 

Recent, compania a anunţat sponsorizarea primei expediţii integral feminine la Polul Nord, care pleacă în luna aprilie din Peninsula Arabică şi ajunge 10 zile mai târziu la Polul Nord Geografic. 

AGERPRES