Kaufland acceptă de acum plata cu tichetele sociale emise de Edenred. Astfel, toți beneficiarii programului „Sprijin pentru România” pot utiliza cardurile sociale în magazinele Kaufland din țară, indiferent de tipul acestora – Edenred, Sodexo sau Up România.
Voucherele sociale din programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland. Astfel, clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată.
Plata la casele de marcat se efectuează ca plata cu orice alt card. Cardul social pentru alimente permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.
Cardurile sunt alimentate de către autorități la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la sfârșitul anului.
Potrivit reglementărilor, se interzice utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis, în caz contrar se sancționează conform legii.
Peste 10.000 de astfel de carduri au fost blocate
Mai bine de 10.000 de carduri pe care românii primeau banii pentru alimente au fost deja blocate din cauza tentativelor de fraudă. Informații importante pe acest subiect au fost oferite de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Nici nu au fost bine distribuite cardurile sociale cu banii de la stat că mulţi că români nu au ținut cont de recomandările autorităților. Unii au încercat să le vândă cu un preţ mai mic decât valoarea încărcată de stat, alţii au vrut să achiziţioneze produse care nu sunt în lista celor permise, respectiv alcool sau tutun.
Pentru că nu au respectat legea, cardurile pe care primeau ajutorul de la stat le-au fost imediat blocate. Noi date au venit de la MIPE.
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a arătat că mai bine de 10.000 de carduri pe care românii primeau vouchere sociale au fost deja blocate. Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a susținut că o a treia categorie de indivizi rămași fără banide la stat sunt cei care nu au putut fi identificați pentru a-și primi dreptul.
„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș, într-un comunicat.