Retailerul german Kauflant va inaugura, in data de 19 aprilie, cel de-al 24-lea hipermarket al sau din Romania, la Constanta, in urma unei investitii de 7 milioane de euro, informeaza un comunicat al companiei. Magazinul are o suprafata de 6.436 de metri patrati si o parcare pentru clienti de 330 locuri.

 

Oferta magazinului Kaufland in Constanta cuprinde produse de la marca proprie K-Classic, produse oferite de producatorii regionali si produse de marca.

 

Kauflant a intrat pe piata romaneasca in 2005, prin deschiderea unui hipermarket in Bucuresti. In prezent compania detine magazine in Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Suceava, Targoviste, Bistrita, Piatra Neamt, Turda, Targu Jiu, Sibiu, Iasi si Constanta. Potrivit Kaufland, investitia totala efectuata de companie in tara noastra a ajuns la aproximativ 308 de milioane de euro.

 

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz, cu peste 170.000 de angajati in intreaga Europa, a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de peste 44 de miliarde de euro.

Concernul Kaufland detine peste 800 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania. In luna martie a anului trecut a fost deschis si in Bulgaria primul magazin Kaufland.

 

Sursa: Capital 17 Aprilie 2007