Compania KBC Lease a finalizat, in data de 30 martie, achizitia a 99,34% din actiunile companiei Romstal Leasing contra sumei de 70 de milioane de euro, urmandu-si strategia de expansiune in Europa Centrala si de Est, informeaza un comunicat KBC. Totodata, KBC a prealuat si INK Insurance Broker, al saptealea mare broker de asigurari din Romania, companie detinuta tot de grupul Romstal.

Romstal Leasing a fost principala companie independenta de leasing din Romania, si are o cota de piata de 4,2%. Aproximativ 43% din activitatea companiei se rezuma la finantarea de achizitii de autovehicule, dar in obiectul sau de activitate mai intra si finantarea de autoutilitare, camioane, utilaje si proprietati imobiliare. Compania are 20 de filiale, 91 de angajati si a inregistrat o crestere a profitului de 22.3% in perioada 2005-2006.

INK Insurance Broker a fost infiintata in 2003, este o compania-sora a Romstal leasing si ofera produse si servicii catre aceasta, precum si catre alte companii de finantare. 

 

KBC Lease face parte din KBC Group NV, unul dintre principalele grupuri financiare din Europa. KBC Lease opereaza o retea de companii de leasing in Europa, si este prezenta in 13 tari.

 

Sursa: Capital 30 Martie 2007