Constructorul sud-korean Kia, a lansat pe piata in cursul acestui week-end sedanul Forte, pe piata locala, dupa luni de publicitate si imagini oficiale „furate”. Stiul noii masini seamana mult cu recentul model lansat Kia Koup, avand un aspect „proaspat”. Mai mult, Forte beneficiaza de noua grila frontala a Kia, in forma literei „H”, de culoare neagra, in mijlocul careia este pozitionat logo-ul.

Noul sedan est inlocuitorul modelului Spectra (Cerato), cel mai bine vandut model al Kia pe piata din SUA. Ulterior, modelul Forte va fi disponibil si in varianta coupe, urmand ca mai apoi sa fie produsa si versiunea hatchback.

Forte sedan este de asteptat sa fie lansat pana la jumatatea anului viitor si pe alte piete decat cea sud-koreana, acesta fiind urmat, la cateva luni, de versiunea coupe.

Initial, va fi disponibil in doua variante de motorizare pe benzina, dintre care unul va avea o capacitate de  1.6 l (patru cilindri) si o putere de 124 CP, iar celalalt propulsor va avea o capacitate de 2.0 l. De asemenea, pe unele piete va fi disponibil si motorul turbodiesel de 1.6 l si 128 CP.

Kia a petrecut 29 de luni si a cheltuit 200 de milioane $ pentru a crea noul model si estimeaza ca vanzarile globale ale acestuia vor ajunge la 250.000 de unitati anual.

Sursa: Motor Authority