Așadar, Rusia a executat un atac cu rachete împotriva Kievului, rănind astfel zeci de persoane. Anunțul a fost făcut miercuri dimineața, chiar de primarul capitalei din Ucraina, Vitali Kliciko.

S-a dat alarma în capitala din Ucraina

Vitali Kliciko a informat că 34 de persoane au fost rănite. 15 dintre ei au fost internaţi, inclusiv doi copii. Totodată, 19 au primit asistenţă medicală la faţa locului, conform AFP.

La rândul lui, un jurnalist al sursei menționate a declarat că a auzit mai multe explozii şi sirene de alertă aeriană la scurt timp după aceea.

„În cartierul Dniprovski al capitalei sunt 34 de răniţi. 15 dintre ei au fost internaţi, inclusiv doi copii. 19 au primit asistenţă medicală la faţa locului”, a transmis primarul din Kiev pe reţelele de socializare, citând serviciile de salvare.

Simultan, un bloc de apartamente a fost avariat în urma atacului cu rachete.

„În urma atacului nocturn cu rachete al inamicului asupra cartierului Dniprovski al capitalei, un bloc de apartamente a fost avariat”, a mai scris primarul din Kiev.

Conform sursei menționate, în jur de 15 locuitori au fost evacuaţi, iar un spital de pediatrie a suferit daune.

Simultan, resturi de la distrugerea „ţintelor aeriene inamice” au căzut pe cartierele Desnianski şi Dniprovski, a anunțat administraţia militară de la Kiev. Este vorba despre o parte a oraşului în care s-a declanşat un incendiu.

Amintim că atacul din cursul dimineții este al doilea asupra Kievului în decurs de o săptămână. În ziua de luni, opt rachete lansate de Rusia au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, potrivit Kievului. De această dată, patru persoane au necesitat tratament din partea serviciilor de urgență.

Relația dintre Vitali Kliciko și Volodimir Zelenski este una tensionată

În altă ordine de idei, amintim că relația dintre Vitali Kliciko și Volodimir Zelenski este una tensionată. Fostul campion mondial la box, devenit primar al Kievului, l-a criticat pe Zelenski, despre care a spus că a negat realitatea invaziei ce era pregătită de Rusia. El i-a reproşat preşedintelui ucrainean unele „greşeli”.

„Oamenii se întreabă de ce nu am fost mai bine pregătiţi pentru acest război, de ce Zelenski a negat până în ultimul moment că se va ajunge la asta. (…) Erau prea multe informaţii care nu corespundeau realităţii. (…) Zelenski plăteşte acum pentru greşelile pe care le-a făcut”, a spus Vitali Kliciko în interviul respectiv, într-un interviu acordat portalului 20 Minuten din Elveţia.

Primarul Kievului se poziţionează de partea comandantului-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi. Acesta din urmă şi-a atras multe critici la Kiev, acum o lună, când a declarat că războiul a ajuns într-un impas.